Economia 03/05/2021

L'habitatge de segona mà s'encareix un 6% a les Balears en un any

El preu per metre quadrat a l'Arxipèlag és de 2.856 euros

ARA Balears
1 min
Vista del centre de Palma.

PalmaEls preu de l'habitatge de segona mà ha pujat un 6% en un any a les Balears, fins a una mitjana de 2.856 euros per metre quadrat a l'abril, segons dades de Fotocasa. No obstant això, segons ha informat Europa Press, respecte del mes anterior el preu mitjà a l'Arxipèlag és un 0,8% més baix. Les Illes tenen el tercer preu més car de l'Estat, només per darrere de Madrid i el País Basc, amb uns preus de 3.103 euros/m² i 2.863 euros/m², respectivament.

Segons ha explicat la directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, "el gran interès que hi ha actualment per comprar habitatges de segona mà fa que els preus pugin respecte de l'any passat. Els propietaris no necessiten abaixar preus per poder vendre".

Per municipis, el preu mitjà de l'habitatge de segona mà cau en 14 dels 22 municipis de les Balears. Així, els tres municipis en els quals el preu mensual cau són: Felanitx (-5,8%), Andratx (-4,3%) i Sant Josep de sa Talaia (-3,8%). D'altra banda, els municipis amb majors increments són: Santa Margalida (3,6%), Pollença (2,3%) i Campos (1,1%).

Quant al preu per metre quadrat a l'abril, Eivissa és la ciutat més cara, amb 5.000 euros el metre quadrat, i li segueix Santa Eulària des Riu, amb 4.409 euros/m². D'altra banda, la ciutat més econòmica per comprar un habitatge de segona mà és Ferreries, a Menorca, amb 1.342 euros el metre quadrat.

A Palma el preu cau un 1% respecte del mes anterior, però es manté un 2,4% més car que un any abans, amb 3.077 euros el metre quadrat.

stats