Economia 19/04/2021

Les Balears, la comunitat de l'Estat on més ha caigut el preu del lloguer des de l'inici de la pandèmia

Segons l'estudi de Fotocasa en el darrer any s'ha registrat un descens d'un 13,4%

ARA Balears
2 min
El Consell de Ministres preveu aprovar mesures per ajudar el lloguer

PalmaEl preu del lloguer a les Illes Balears ha caigut un 13,4% des de l'inici de la pandèmia, segons l'estudi de Fotocasa. D'aquesta manera, el preu mitjà del metre quadrat per llogar a l'Arxipèlag és d'11,24 euros. Segons ha informat el portal immobiliari, en el primer trimestre de l'any 2021 també s'ha registrat un descens del 0,1% en els preus dels habitatges de lloguer. El primer descens dels preus d'aquests habitatges es va registrar el mes de maig de l'any passat i ja s'encadenen onze mesos consecutius que cau el preu del lloguer a l'Arxipèlag. Així, en relació amb les xifres recollides el mes de març de l'any passat, el descens és del 13,4%, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia.

Les comunitats autònomes on s'han registrat un major descens del preu del lloguer des del mes de març de l'any passat són: les Illes Balears (-13,4%), Catalunya (-8,7%), Madrid (-8,6%), Astúries (-8,4%) i les Illes Canàries (-5,9%).

Estudi de Fotocasa per Comunitats Autònomes

Per municipis, segons l'estudi de Fotocasa Calvià és la localitat de les Balears on més han caigut els preus del lloguer (-13,7%) per davant de Palma (-11,6%) i Llucmajor (-10,4%). Pel que fa al preu mitjà del metre quadrat dels habitatges de lloguer a l'Arxipèlag, els quatre municipis amb un preu més elevat són Eivissa (16,23 €/m² al mes), Calvià (14,12 €/m² al mes), Palma (11,14 €/m² al mes) i Llucmajor (9,87 €/m² al mes).

Per districtes de Palma, Platja de Palma encadena tretze mesos consecutius registrant descensos en el preu del lloguer, Centre i Ponent onze, la zona Nord set i el districte de Llevant vuit. Tot i els descensos registrats, els districtes de Platja de Palma i Ponent són els més cars de la ciutat, amb 12,33 euros i 11,70 euros el metre quadrat. D'altra banda, Nord és el districte més econòmic amb un preu de 9,55 euros/m².

stats