Aerolínies
Economia 23/06/2022

L'Estat estableix serveis mínims als aeroports de Palma i Eivissa per la vaga de Ryanair

La protesta afectarà un total de 2.649 operacions i prop de 440.000 passatgers a l'Estat

ARA Balears
2 min
Avions de Ryanair.

PalmaEl Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha comunicat que establirà serveis mínims per a la vaga de Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) de Ryanair als aeroports espanyols, entre els quals hi ha els de Palma i Eivissa. Les aturades de sis dies afectaran un total de 2.649 operacions i prop de 440.000 passatgers a deu aeròdroms de l'Estat. La vaga està convocada per als pròxims dies 24, 25, 26 i 30 de juny i 1 i 2 de juliol, a les deu bases de l'aerolínia a Espanya -Palma, Eivissa, Madrid, Màlaga, Sevilla, Alacant, València, Barcelona, Girona i Santiago de Compostel·la.

En el cas de Palma s'ha fixat un 73% de protecció dels vols per a cada ruta domèstica cap a o des de territoris no peninsulars, i un 56% per a cada viatge amb ciutats espanyoles peninsulars i estrangeres amb un recorregut amb un temps de desplaçament igual o superior a cinc hores. En el cas d'Eivissa s'ha fixat un 82% de protecció en el primer dels casos i també d'un 56% per a rutes amb un temps de desplaçament igual o superior a cinc hores.

Cal recordar que Ryanair és la companyia que més passatgers transporta en el mercat espanyol, amb una oferta que va superar les 650 rutes des d'Espanya el 2021. Segons la informació aportada per l'aerolínia, prop de 1.900 treballadors formen el col·lectiu que exerceix labors de Tripulants de Cabina de Passatgers (TCP) en les bases que la companyia té a l'Estat.

"Els tripulants de Ryanair continuam sent treballadors de tercera, els nostres drets continuen sense respectar-se", va reivindicar Lídia Arasanz, secretària general de la secció sindical d'USO a l'aerolínia. Des del sindicat critiquen que la direcció de l'empresa "ha forçat aquesta vaga" i reclamen que cal tornar a la mobilització perquè "la realitat de la nostra situació es conegui". Tots dos sindicats fa anys que es barallen amb Ryanair als tribunals per aconseguir "unes condicions de treball dignes" per a la plantilla i que intenten negociar un conveni propi. "Ryanair és l'única companyia internacional del nostre país sense conveni col·lectiu", recalca Arasanz.

stats