PATRONALS
Economia 02/09/2018

Sánchez Llibre oficialitza la candidatura a Foment

L'actual responsable de relacions amb les Corts a la CEOE aspira a substituir Gay de Montellà

D. C. S.
2 min
Josep Sánchez Llibre, diputt al Congrés de CiU / ACN

BarcelonaJosep Sánchez Llibre ha decidit prendre la iniciativa en la cursa a presidir Foment del Treball i ha començat a buscar suports per guanyar les eleccions que se celebraran a l’entitat abans que s’acabi l’any, tot i que encara no estan convocades. D’aquesta manera, l’exdiputat d’Unió i actual responsable de relacions amb les Corts de la patronal espanyola CEOE ha oficialitzat la seva candidatura, malgrat que la presentació pública es farà previsiblement la primera setmana d’octubre.

De moment, tal com va avançar ahir 'La Vanguardia', Sánchez Llibre ha aconseguit el suport de la patronal química Fedequim, el Gremi d’Àrids i l’Institut Agrícola de Sant Isidre, una de les entitats fundadores de La Caixa. Fonts pròximes a l’exdiputat confien que aconseguirà noves mostres de suport en els pròxims dies, segons van dir a l’ARA.

L’anunci de Sánchez Llibre comença el curs a Foment del Treball, que avui, dilluns, farà la seva primera reunió després de les vacances. En aquesta executiva es podrien donar noves mostres de suport a l’expolític. L’actual president de la patronal catalana, Joaquim Gay de Montellà, que abandonarà el càrrec després de vuit anys. Voldria dirigir la seva successió, però els moviments de Sánchez Llibre li podrien desmuntar l’estratègia. Les relacions entre tots dos s’han espatllat en els últims mesos malgrat que Sánchez Llibre va arribar a la CEOE proposat per Gay, que considerava que la interlocució amb el Congrés havia de ser unívoca. Des de la desintegració d’Unió, aquest empresari català va començar a treballar dins l’òrbita de la CEOE i va assumir el nou càrrec de lobista.

L’actual president de Foment del Treball ha intentat que dos dels seus vicepresidents, Joan Castells (president de Fiatc) i l’economista Ramon Adell, assumissin el seu càrrec, però cap dels dos estaria disposat a fer el pas endavant. Castells, com va explicar l’ARA, ja va deixar clar que no té intenció de fer-ho.

D’altra banda, en la reunió d’avui a Foment, Gay de Montellà sabrà quants membres de l’executiva estan disposats a ajudar-lo en la seva intenció de presidir la CEOE, que a finals d’any també celebrarà unes eleccions en què Joan Rosell abandonarà el càrrec. El basc Antonio Garamendi és el favorit i ja s’ha assegurat els vots d’algunes patronals.

stats