Economia 21/07/2021

Els hotelers mallorquins aguanten l'onada amb un 85% de la planta oberta

Malgrat les restriccions de mobilitat d'importants països emissors, no s'esperen tancaments anticipats

2 min
Tot i la disminució del gruix de reserves, encara n'arriben més que no cancel·lacions

PalmaLa planta hotelera mallorquina no recula i manté la mateixa taxa d'establiments oberts tot i les restriccions de mobilitat decretades per diferents països emissors europeus. Segons ha indicat la Federació Empresarial d'Hotelers de Mallorca (FEHM), dels 824 hotels integrats dins la seva agrupació, n'hi ha 703 d'oberts. Dels restants, un 10% continua ajornant-ne l'obertura i prop d'un 5% ja han comunicat que aquesta temporada no obriran.

S'alenteixen les reserves

S'ha accentuat el descens del gruix de les reserves que arriben als hotels de Mallorca. Aquesta observació sobre el comportament del mercat ja fa dues setmanes que s'està duent a terme. Les decisions de restringir la mobilitat o posar mesures més estrictes de països com els Països Baixos i el país britànic s'han vist reflectides en un alentiment de les reserves. Així i tot, ha estat aquesta darrera setmana quan el nombre de reserves ha baixat més fins a situar-se en una baixada del 30%. Aquesta disminució podria conduir a un estancament, segons ha explicat la FEHM. Malgrat això, també ha volgut fer referència que de moment s'estan rebent més reserves que no cancel·lacions, com a dada positiva de rellevància. Una informació que no contraposa la de l'empresa de dades turístiques Travelgate, les quals diuen que no veuen una variació important amb relació a les reserves cap a les Illes.

L'ocupació es mostra irregular

Les zones de Mallorca continuen sent molt heterogènies a l'hora de parlar d'un nivell d'ocupació. Les localitats vacacionals estan molt directament vinculades amb el mercat emissor amb el qual operen normalment. I malgrat això, també es veuen diversos matisos dins aquestes zones. L'ocupació oscil·la entre el 20 i el 70%, cosa que fa que s'estiguin llançant diverses promocions i descomptes per intentar captar clients. La zona de Palma i Cala Major és la que està menys afectada i la que més regularitat mostra, ja que les ocupacions oscil·len entre el 70 i el 80%. Malgrat el context de la situació sanitària, des de FEHM asseguren que el turista vol continuar venint a Mallorca malgrat tots els controls sanitaris i restriccions.

stats