Economia 15/03/2022

El Govern promet una "reubicació" per donar resposta a la falta d'espai de les empreses nàutiques

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha advertit que s'ha de trobar un punt intermedi entre donar el servei i respectar el medi ambient i el territori

1 min
El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

PalmaEl conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha assegurat que "no hi haurà una ampliació de territori per qüestions industrials o urbanístiques" en relació amb les denúncies del sector nàutic de manca de lloc per treballar. Així i tot, Marí sí que ha promès una "reubicació" per poder donar més facilitats a les empreses.

La resposta arriba després que la setmana passada el sector representat per l'Associació pel Desenvolupament Nàutic d'Empreses i Autònoms (ADNEA), encapçalada pel seu fundador, Àlex Casares, reclamassin que per culpa de la manca d'espai tenien "fuga de clients" i pèrdues de fins a 80 milions d'euros.

La problemàtica existeix arran que, fins al setembre passat, s'havien anat enllaçant pròrrogues d'ampliació excusades en l'activitat que havien durat anys. Així i tot, el sector ha crescut els darrers temps i ha fet que l'espai corresponent ja no sigui suficient, segons reclamen.

Tot i dependre de l'Autoritat Portuària, comandada per l'expresident Francesc Antich, el conseller Marí ha reconegut que s'està treballant per donar resposta a les demandes. Ha assegurat que es vol trobar una solució que complagui totes les parts per poder tenir "un doble component amb activitat industrial i també respectar el medi ambient i el territori".

stats