Economia 02/05/2020

El Govern balear ja ha aprovat 478 operacions per injectar liquiditat a pimes i autònoms

Actualment n'estan tramitant 1.292 més

Ara Balears
2 min
El Govern balear ja ha aprovat 478 operacions per injectar liquiditat a pimes i autònoms

PalmaEl Govern balear, en col·laboració amb la societat de garantia recíproca ISBA, ja ha aprovat 478 operacions per injectar liquiditat per import de prop de 60 milions d'euros a petites i mitjanes empreses i autònoms afectats per la crisi derivada del covid-19 amb l'objectiu de donar-los suport i facilitar-los finançament bancari.

En la distribució per illes de les sol·licituds aprovades, el gruix correspon a Mallorca, amb 383 operacions, per un import de 50,1 milions; a Menorca n'hi corresponen 47, per un valor de prop de 5 milions d'euros, i a Eivissa i Formentera, 48, per un import de 4,6 milions d'euros.

Actualment el Govern i ISBA continuen gestionant les sol·licituds i avui dia tramiten 1.292 operacions per un import de 111,4 milions d'euros.

El Govern ha recordat també que, a banda d'aquestes operacions, les pimes i els autònoms poden sol·licitar l'ajornament del pagament, entre sis mesos i un any, de l'amortització del deute corresponent a aquests préstecs de línies anteriors. En aquest sentit, ISBA ja ha aprovat 197 operacions d'ajornament de deutes de préstecs anteriors, per un import global de 22,3 milions d'euros. Per illes, la majoria de sol·licituds d'operacions d'aquest tipus corresponen a Mallorca, on se n'han aprovades 179, per 20,5 milions d'euros, mentre que 12 operacions corresponen a Eivissa i Formentera, per 1,15 milions, i sis operacions a Menorca, per un import de prop de 680.000 euros.

Cal recordar que aquesta línia extraordinària, ampliable segons les necessitats, tal com es va establir quan es va posar en marxa, s'adreça a autònoms i pimes, empreses de fins a un màxim de 250 treballadors i amb un volum de facturació inferior a 50 milions d'euros, que duguin a terme la seva activitat a les Balears —i hi tinguin el domicili social o l'establiment—, i formalitzin operacions de liquiditat per mitigar els efectes de la pandèmia i de l'estat d'alarma.

stats