Comerç
Economia 02/08/2022

El Govern multiplica per dos les ajudes destinades al comerç de les Balears des del 2020

El pressupost invertit per la Conselleria de Sectors Productius ha augmentat un 71% respecte de l'any 2021

ARA Balears
2 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl Govern ha augmentat un 112% les subvencions destinades al sector del comerç, passant dels 2,8 milions invertits el 2020 a més del doble, 5,7 milions, el 2022. Així ho ha avançat el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, mentre feia balanç de les dades del sector a les Balears, dels dos darrers anys.

El nombre d'expedients subvencionats en el mateix període s'ha incrementat un 84%, passant de 179 subvencions el 2020 a 329 enguany. A més a més, "el pressupost destinat a ajudar el comerç de les Illes ha augmentat un 71% respecte de l'any anterior, fet que demostra la importància que li atorgam a un sector estratègic per a nosaltres i que serveix com a dinamitzador de l'economia i com a diversificador del model productiu", ha afegit Yllanes.

Nous bons comercials

Per la seva banda, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha informat que la Vicepresidència i Conselleria de Sectors Productius posarà en marxa una nova campanya de bons comercials aquesta tardor. En paraules de Piñol, aquesta nova campanya s'obrirà "a tots els comerços de les nostres illes i mobilitzarà més de tres milions amb vista al darrer trimestre de l'any i fi de temporada".

La convocatòria d'adhesió s'obrirà dia 19 d'agost i s'hi mantindrà fins a final de setembre. La nova campanya "disposarà d'un milió d'euros d'aquesta Vicepresidència per a la promoció del comerç de proximitat i el consum responsable", ha conclòs el director general.

Ajudes per a pime i associacions

A final d'aquest 2022 també s'obrirà la primera convocatòria de fons Next Generation per al sector comercial, anomenat Fons Tecnològic Comerç, per destinar ajudes directes per a les pime i les associacions de les Balears; "a aquesta convocatòria s'hi destinaran fins a 2,8 milions d'euros", ha concretat Piñol. A més a més, la Conselleria ja ha anunciat que hi haurà una segona convocatòria a principi del 2023 per a projectes col·lectius d'alt valor afegit.

stats