Economia 18/03/2021

El Govern estima que Menorca rebrà uns 70 milions en ajudes directes

Aquests doblers podrien arribar a beneficiar 985 empreses i 1.034 autònoms

ARA Balears
1 min
Consell de Menorca.

PalmaEl Govern balear estima que Menorca rebrà uns 70 milions d'euros dels mil milions que arribaran a les Illes procedents de les ajudes directes del fons del govern espanyol, i que 985 empreses i 1.034 autònoms s'hi podrien arribar a beneficiar.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dijous amb representants dels agents socials i els sectors productius de Menorca per explicar aquestes ajudes. Ha assegurat que aquest és només un càlcul teòric que han fet a partir de la quantitat de negocis que complirien amb les condicions per poder accedir-hi. La presidenta ha explicat que encara que l'ajuda màxima per a les empreses és de 200.000 euros, el Govern podrà augmentar els percentatges de cobertura de pèrdues i límits màxims de les ajudes.

Armengol ha remarcat durant la roda de premsa que es tracta "d'una quantitat molt important" que anirà directament a les empreses i això, ha dit, "és una molt bona notícia per Menorca". A més, ha agraït la feina conjunta que han fet amb el Consell de Menorca i els agents socials i econòmics.

Cal recordar que el Consell de Ministres va aprovar divendres passat un paquet d’ajudes per a les comunitats autònomes per un valor d'11.000 milions d’euros, que aniran destinats a les empreses i als autònoms més afectats per les conseqüències econòmiques del covid-19.

Aquests doblers es reparteixen en tres fons: el més gran, de 7.000 milions d’euros, en ajudes directes finalistes; un fons per un valor de 3.000 milions d’euros per a reestructuració dels crèdits avalats per l’ICO, i un fons de recapitalitzacions d’empreses mitjanes, a través de COFIDES, amb 1.000 milions d’euros.

stats