Economia 27/05/2022

El Govern balear invertirà 60 milions per millorar l'ocupació a Menorca

Iago Negueruela ha recordat que l'objectiu és aconseguir la plena ocupació

Iván Martín
1 min
El conseller Negueruela en una imatge d'arxiu.

MAÓEl Govern balear destinarà 60 milions d'euros a Menorca amb l'objectiu de millorar la competitivitat amb l'ocupació de qualitat. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Treball de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela, així com la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, en el marc de la presentació del Pla d'Ocupació de Qualitat 2022-2025.

Mora ha destacat la importància del pla: "És una passa quantitativa i qualitativa en polítiques d'ocupació, perquè milloram el projecte de vida lligat al mercat laboral de les persones a l'illa". I ha afegit: "Gràcies a la col·laboració amb els ajuntaments, en aquests darrers anys se n'han beneficiat més d'un milenar de persones en matèria de formació".

Per la seva banda, el conseller Iago Negueruela ha recordat que l'objectiu és aconseguir la plena ocupació: "Després de set anys de feina i de la pandèmia hem fixat aquest ambiciós repte, perquè volem la plena ocupació de qualitat". Negueruela ha explicat que el Pla d'Ocupació disposa de més de 600 milions d'euros per a les Balears, 60 milions dels quals són per a Menorca: "Mai havíem destinat tants recursos a aquesta illa en polítiques d'ocupació", i ha xifrat en 24.000 persones les beneficiàries de la inversió en els pròxims quatre anys.

El titular balear de Treball ha remarcat que entre els col·lectius als quals més atenció es prestarà es troba el de les persones vulnerables i aturats de llarga durada. "Mentre que el 2015 vuit de cada deu contractes eren temporals, ara són indefinits", ha puntualitzat. Finalment, ha destacat els 31,6 milions d'euros que arribaran a l'illa per a formació: "És un esforç pressupostari sense precedents que representa el triple que el darrer pla i beneficiarà 900 persones".

stats