Economia 13/09/2019

Son Gotleu i la Teulera, del barri més pobre al més ric de Palma

Un estudi de l'INE constata les grans diferències de rendes entre barris i municipis de les Illes

Ara Balears
1 min
Un carrer del barri de Son Gotleu

El nou atles de distribució de la renda de la llar de l'INE constata la gran diferència de la renda anual dels distints municipis i barris de Mallorca i destaca que els ingressos mitjans del barri més ric de Palma, la Teulera, quadruplica el més pobre, Son Gotleu.

Segons l'estudi, Son Gotleu figura entre l'1% dels barris més pobres de l'Estat, amb uns ingressos de 4.967 euros per persona, mentre que la Teulera-Son Dureta se situa entre el 2% més rics, amb 20.408 euros, segons dades de 2016. Jaume III, amb 20.408 euros, estaria també a dalt de la classificació, igual que el passeig Mallorca o el carrer Concepció, mentre que la zona de Corea se situaria, amb una renda per persona de 5.410 euros, en el penúltim lloc de la coa.

Per municipis també es confirmen aquestes diferències. A Valldemossa, la xifra se situa en 18.168 euros, mentre que a Lloseta es queda en 9.978. Són els municipis que es troben a l'extrem d'aquest llistat. També a la coa hi ha Sant Llorenç des Cardassar, amb 9.983 euros per persona. Altres municipis de la serra de Tramuntana, com Deià, Banyalbufar, Esporles i Alaró es troben a la part més alta d'aquest rànquing.

stats