Economia 13/06/2024

Un de cada deu habitatges es ven en menys d'una setmana a les Illes Balears

Tot i això l'Arxipèlag està per sota de la mitjana nacional

ARA Balears
1 min
Un habitatge en venda a Palma

PalmaTot i que el preu dels habitatges a les Illes Balears no frena en el seu creixement continu, les darreres dades del portal immobiliari Idealista deixen una dada sorprenent. El 10% dels pisos en venda a l'Arxipèlag es ven en menys d'una setmana i el 35% en menys d'un mes. De fet, només és el 13% de les cases anunciades les que estan més d'un any a trobar un comprador. Tot i això, les Illes estan per sota de la mitjana nacional que actualment se situa en el 13%

L'elevada demanda d'habitatges ha fet que els illencs es vegin obligats a adaptar-se als preus del mercat immobiliari actual i les cases anunciades estiguin, de mitjana, poc més de mig any a ser venudes. Tot i aquestes dades, les Balears es troben molt lluny del capdavant del rànquing de 'vendes exprés', un llistat liderat per Granada, on el 23% de les cases anunciades es venen en menys d'una setmana.

Encara que aquestes xifres mostrin com la realitat del mercat immobiliari illenc és diferent de la dels compradors, en comparació amb l'any passat s'ha registrat un lleuger augment del temps en què estan anunciats els habitatges de l'Arxipèlag abans de trobar-ne un comprador.

Pel que fa a les capitals, Palma és una de les ciutats de l'Estat on més ha augmentat aquest temps per vendre un habitatge. Així com l'any passat (2023) el 14% de les cases es venien en menys d'una setmana, ara aquesta xifra ha baixat fins al 10%. En aquest sentit, Palma és una de les capitals espanyoles on s'ha registrat un major descens en els darrers dotze mesos.

stats