Economia 28/06/2022

Desconvoquen la vaga de Lauda Europe, filial de Ryanair, als aeroports de les Balears

USO assegura que amb els paràmetres dels serveis mínims establerts per la companyia "l'efectivitat de la vaga hauria estat molt escassa"

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaEl sindicat USO Balears ha informat aquest dimarts que la vaga de Lauda Europe, filial de Ryanair, ha estat desconvocada finalment als aeroports de les Illes. Segons ha informat Europa Press, el sindicat ha pres aquesta decisió després de la reunió que es va fer aquest dilluns entre Lauda Europe i el comitè de vaga.

USO ha recordat que "la negativa de la direcció empresarial de Lauda Europe a negociar un conveni col·lectiu per als tripulants de cabina" va ser el detonant per fer una crida a la vaga. Tot i això, segons el sindicat, el motiu principal per haver aturat la vaga ha estat que amb els paràmetres dels serveis mínims establerts per la companyia, que rondaven un 85%, "l'efectivitat de la vaga hauria estat molt escassa".

Per això, el sindicat ha decidit desconvocar la vaga, però ha remarcat que continuarà "insistint en altres vies per defensar la lluita dels treballadors afectats i millorar tot el que reivindiquen". "Això no suposa cap passa enrere, sinó adaptar-nos al que la situació requeria per protegir la seguretat laboral dels treballadors abans de continuar amb les accions", han afegit.

"Volem deixar clar que continuam negociant el conveni i les condicions dels tripulants de cabina de Lauda, que no els deixarem tots sols", han remarcat. D'aquesta manera, queda anul·lada l'afectació dels vols que durant els caps de setmana del mes de juliol s'anava a produir en els aeroports de les Balears, de manera que tots es reprendran amb normalitat.

stats