Economia 02/11/2020

Constructors de les Balears diuen que poden impulsar l'economia sense "consumir" sòl rústic

La patronal denuncia la "paràlisi" que afecta la tramitació de llicències

Ara Balears
1 min
El govern espanyol es nega a que l'activitat de la construcció aturi durant l'estat d'alarma provocat pel coronavirus

PalmaLa presidenta de l'Associació de Constructors de les Balears, Fanny Alba Ramón, ha assegurat aquest dilluns que el sector està en "condicions" de ser el "motor" que estiri l'economia balear, afectada per la pandèmia de coronavirus, segons ha explicat en un comunicat. La líder patronal ha afegit que això es podria fer "sense consumir ni un sol metre de sòl rústic", només cal desenvolupar l'activitat amb normalitat i anteposar criteris de sostenibilitat, eficiència energètica i nous materials.

També ha denunciat durant una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, la "paràlisi" que afecta la tramitació de llicències. El retard per tramitar llicències és de 18 mesos, malgrat que la llei estableix que les administracions no poden superar els tres mesos per pronunciar-se. Alba Ramón ha afirmat que hi ha 2.500 milions d'euros pendents d'executar que estan esperant obtenir una llicència, i ha advertit que això posa en perill 25.000 llocs de feina.

Alba Ramón ha advertit que sense un pla de xoc l'actual descens de l'activitat relacionada amb el sector de la construcció acabarà tenint un impacte negatiu tan important sobre els treballadors que el no poden quantificar.

La presidenta de l'associació ha considerat "insuficient" que el Govern permeti als hotels ampliar fins un 15% els establiments. També ha carregat contra el Decret de protecció del territori aprovat per l'Executiu balear.

stats