Economia 21/02/2022

La Conselleria de Turisme va rebre quatre peticions per 61 noves places el dia de l'anunci de la moratòria turística

Des del Govern consideren que és una xifra "anecdòtica" en comparació amb la quantitat que hi havia disponible

ARA Balears
1 min
Hotels situats a la primera línia de la Platja de Palma.

PalmaLa Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball ha reconegut que el dia que va entrar en vigor la moratòria turística van entrar quatre peticions. La notícia, avançada per Diario de Mallorca i confirmada per l'ARA Balears, implica que entre les del 10 hores del matí que es va anunciar la llei a les 14 hores que es va publicar el BOIB es van registrar quatre peticions per 61 noves places.

Segons han explicat fons de la Conselleria, es tracta de dues peticions per a lloguer vacacional que signifiquen 14 places per unifamiliars i dues més per a turisme d'interior, que sumen un total de 47 places. Ben diferent va ser el cas d'Eivissa, ja que en el mateix lapse de temps es van registrar les demandes de 485 places turístiques.

Així i tot, des de la Conselleria també s'ha recordat que encara s'ha d'analitzar si aquests expedients són correctes i si s'acceptaran. S'haurà de comprovar si les peticions es van fer amb la documentació pertinent i al corrent.

Ara bé, tant la Conselleria de Model Econòmic com el mateix conseller, Iago Negueruela, han reiterat que aquests fets demostren que el model del decret era l'única manera d'aprovar una moratòria de les places, perquè si no hi hauria hagut un 'efecte crida'.

stats