Economia 21/02/2022

El Govern diu que les places turístiques en tramitació no són "excessives"

El portaveu del Govern, Iago Negeruela, ha assegurat que el decret llei era l'única manera d'establir la moratòria

1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme, Treball i també portaveu del Govern, Iago Negueruela, ha dit a la roda de premsa del Consell de Govern que les places turístiques en tramitació no són "excessives". A més, Negueruela ha reforçat el discurs del Govern que l'única manera d'establir la moratòria era mitjançant un decret llei.

El conseller ho ha explicat a causa del que va passar a Eivissa el dia de la tramitació del decret. Segons va informar Diario de Mallorca, es varen sol·licitar 485 places turístiques abans de les 14 hores, moment en què es va publicar el BOIB amb el decret.

Davant aquesta situació, el conseller ha explicat que encara s'estan recopilant dades per saber si això va ocórrer a Mallorca. De moment, assegura que no és significatiu comparat amb el cas d'Eivissa. Alhora, també ha remarcat que el BOIB del decret llei turístic "és el que més ràpid ha publicat aquest govern".

Negueruela també ha demanat que "no es polaritzi la informació". Ho ha explicat a causa que en un primer moment les crítiques cap al Govern eren per haver implantat la moratòria sense avisar ningú i ara, segons ha dit el conseller, "sembla que vàrem donar peu a l'especulació, quan no és així en cap cas".

S'ha de recordar que la llei turística que es va aprovar per decret el passat 12 de febrer contenia una moratòria de places turístiques. Una decisió que el Govern va mantenir en secret i que no va negociar amb cap sector per no causar un 'efecte crida', segons s'ha dit des de l'Executiu.

stats