Economia 19/07/2021

El Consell ja ha repartit més de sis milions d'euros en ajudes als municipis de Mallorca

De moment, han arribat a 3.453 negocis

ARA Balears
1 min
Els sectors que es beneficiaran més d'aquestes ajudes són els que més han estat penalitzats per les restriccions, és a dir, restauració, comerç, transport, cultura i oci.

PalmaEl Consell de Mallorca ja ha atorgat 6,26 milions d'euros en ajudes directes als negocis dels pobles de Mallorca. Aquestes línies de subvenció són gestionades conjuntament pel Govern, el Consell i els ajuntaments, per intentar ajustar les conseqüències de les restriccions ocasionades per la pandèmia. De moment, els negocis de les localitats que han rebut més doblers són Palma, amb 772.000 euros; Manacor, amb 26.500 euros; sa Pobla, amb 15.000 euros; Maria de la Salut, amb 12.50 euros; Lloseta, amb 9.000 i Búger, amb 3.000. Els sectors que es beneficiaran més d'aquestes ajudes són els que han estat més penalitzats per les restriccions, és a dir, la restauració, el comerç, el transport, la cultura i l'oci.

Els ajuts són gestionats per la Fundació Mallorca Turisme, que ha recollit les convocatòries de 22 municipis la suma dels quals ascendeix fins a 15.584.053 euros. De moment, només s'han repartit sis dels 15 milions. Així i tot, està previst que d'aquesta suma hi hagi dos municipis que en surtin més beneficiats; Alcúdia, amb 4 milions íntegres, i Palma, amb 7,67 milions.

El pressupost total ha estat aportat de manera igual per les tres parts aportadores, és a dir, un 33% del Consell, el Govern i els ajuntaments. Així i tot, als consistoris de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta s'hi ha fet una aportació major per part seva.

stats