Economia 09/07/2021

El Consell de Mallorca repartirà 4.778 bons per bescanviar per un lot de producte mallorquí

Impulsen una campanya per dinamitzar les cooperatives i els comerços de l'illa

Ara Balears
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, mirant els diferents productes locals del lot.

PalmaEl Consell de Mallorca posarà en circulació 4.778 bons de regal que es podran bescanviar per un lot de vint-i-dos productes de Mallorca. Aquesta és la nova iniciativa que ha presentat aquest divendres el consistori per fomentar el producte mallorquí. Segons han informat en un comunicat, la iniciativa es desenvoluparà els pròxims tres mesos i es donarà el lot quan es faci una despesa mínima en un dels establiments adherits.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assegurat que aquesta "és una campanya diferent, amb la qual volem augmentar la sensibilitat del consumidor respecte del producte de Mallorca i dinamitzar-ne la venda". A més, ha remarcat que volen "reforçar entre tots la indústria agroalimentària, els productors i els establiments locals, que han demostrat estar a l'altura durant aquesta crisi". També es vol "premiar els consumidors que aposten pel producte local".

Per la seva part, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha dit que amb aquest projecte "seguim en la línia d'apostar per l'economia social i solidària". "En la campanya s'hi han implicat cooperatives, botigues de comerç just i el mateix sector productiu, que ens aporta producte de km 0", ha aclarit.

"Els productors mallorquins i la indústria agroalimentària necessitam que tant les institucions com els consumidors finals ens ajudin a potenciar la venda", ha comentat Isabel Vicens, gerent d'Agromallorca. A més, ha valorat positivament que es compti amb les cooperatives, denominacions d'origen i marques de garantia perquè el client conegui el producte d'aquí. Finalment, ha volgut remarcar que "s'ha de cooperar i compartir entre tots".

Funcionament

Els bons es podran sol·licitar a través del web ajutsmallorca.com. Els ciutadans que ho facin els podran bescanviar per un lot de productes de Mallorca en haver fet una despesa mínima de 200 euros a una de les cooperatives, botigues del sector productiu o comerços d'economia social adherits a la campanya.

El lot conté vint-i-dos productes elaborats a l’illa i està valorat en 153 euros. Els productes formen part de les diferents denominacions d’origen presents a Mallorca (tant d’oli com de vi), de la IGP Sobrassada de Mallorca, dels productors ecològics i de professionals de l’artesania amb carta acreditada.

Les compres s'hauran d'haver fet entre el 25 de juliol i el 25 d'octubre per tal de dinamitzar el sector durant tot l'estiu. A cada bo apareixerà la data a partir de la qual es pot recollir el lot. Per fer-ho, el beneficiari ha de presentar el bo, els tiquets de compra de l’establiment i el DNI.

Amb tot, en la campanya hi participen catorze cooperatives, vuit botigues de la Fundació Deixalles i vint-i-quatre botigues de productors (una vinoteca, un celler i 22 botigues d’Agromart). Es pot consultar la llista completa a l’enllaç https://lotproductesmallorca.cat/comercos.

stats