Economia 18/01/2019

Almenys set detinguts i diversos vehicles danyats: els incidents de la vaga dels taxistes

Un treballador de VTC ha tingut un atac d'ansietat

Paula Solanas / Germán Aranda
2 min
Primers incidents en la vaga indefinida dels taxistes

BarcelonaEl decret de la Generalitat per posar ordre en la guerra entre els taxistes i les aplicacions de transport com Uber i Cabify no ha estat suficient. El sector del taxi, encapçalat per l'associació Elite Taxi, ha decidit a la porta mateix del departament de Territori i Sostenibilitat convocar una vaga indefinida contra les mesures del Govern perquè les considera massa toves.

Després de col·lapsar al migdia la Gran Via de Barcelona, cap a dos quarts de tres de la tarda representants del sector han anat cap al centre de Barcelona en marxa lenta des de la graella de taxis de la T2 de l'aeroport del Prat. Els primers incidents, però, han tingut lloc a quarts de vuit del vespre a Via Laietana, just davant de la prefectura de policia, i han acabat amb almenys set taxistes detinguts per danys i desordres. A més, el conductor d'un dels vehicles de VTC ha hagut de rebre assistència mèdica per un atac d'ansietat. La primera atenció l'ha fet agents de la guàrdia urbana i, després, equips del SEM.

Els taxistes han trencat els vidres de diversos cotxes de VTC i els retrovisors amb puntades de peu. A més han sacsejat una desena de vehicles amb els conductors a dins. L'últim incident ha tingut lloc a l'Avinguda Paral·lel amb carrer Viladomat on han intentat trencar els vidres de dos cotxes més de VTC, però la Guàrdia Urbana els ha dispersat, segons ha comunicat l'ajuntament.

Els primers incidents entre els taxistes i VTC han acabat amb els vidres d'un cotxe trencats.

Decret polèmic

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat aquest divendres un decret llei que obligarà les VTC a tenir un temps mínim de contractació de quinze minuts. Aquesta proposta no satisfà el sector del taxi, que ho considera "un insult" perquè esperava que el període temporal fos d'almenys sis hores, de manera que el model de negoci d'Uber i Cabify deixés de ser operatiu.

stats