Economia 10/01/2022

La CAEB reclama mesures per "agilitar" les baixes laborals per covid-19

Considera que el sistema actual és perjudicial tant per a les empreses com per a Salut

ARA Balears
1 min
La presidenta de CAEB, Carmen Planas

PalmaLa CAEB ha reclamat al Govern de les Illes Balears que actuï per facilitar i agilitar la tramitació de baixes i altes laborals a causa del coronavirus. Segons ha explicat la patronal a través d'un comunicat, la sisena onada ha provocat que Atenció Primària, als centres de salut, estigui "desbordada" i no pugui fer un seguiment actualitzat i correcte dels tràmits laborals de les persones amb el contagi actiu.

La patronal ha defensat que la manca de mesures per ajudar Atenció Primària i els centres de salut a tramitar aquestes baixes i altes provoca grans conseqüències a les empreses de l'Arxipèlag, tant pel que fa a l'organització del personal com a l'economia. Així, la presidenta de la patronal, Carmen Planas, ha exigit a les institucions illenques una solució "urgent, àgil i eficient per controlar i alleujar aquesta situació".

Planas ha assegurat que existeixen alguns mecanismes que facilitarien aquests tràmits burocràtics, com per exemple l'alta automàtica un cop el treballador acabi la quarantena, o bé crear un departament que es dediqui únicament i exclusivament a tramitar les baixes i les altes a causa de la covid-19.

La CAEB ha recordat que només durant el mes de desembre un total de 7.300 treballadors varen estar de baixa a causa de la pandèmia i que, segons les previsions de salut, aquesta xifra augmentarà durant el gener. Així, ha remarcat que "és el moment de reduir les càrregues administratives en la gestió dels processos d'incapacitat temporal per covid, tant per evitar que la falta de personal afecti el correcte funcionament de l'activitat productiva com per alleujar el bloqueig que s'està produint a Atenció Primària".

stats