Economia 18/03/2021

CAEB millora les previsions per al 2021, però reclama un canvi econòmic

L'economia balear va caure un 24,3 %, segons l'estudi de CAEB

ARA Balears
1 min
Negocis tancats durant l'estat d'alarma

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears ha millorat les seves previsions econòmiques per a aquest 2021, però ha reclamat la necessitat d'un canvi cap a una economia "més digital, sostenible i inclusiva". CAEB ha celebrat l'inici de la campanya de vacunació massiva i la millora epidemiològica en les darreres setmanes i ha remarcat que la crisi sanitària condicionarà l'evolució econòmica a les Illes d'aquest 2021.

Aquest dijous CAEB ha publicat l'informe que han elaborat de la situació econòmica a les Illes durant el 2020. Segons l'estudi dut a terme per la patronal, durant l'any passat l'economia balear va caure un 24,3 %, a causa de la pandèmia, i els sectors més afectats foren el turístic, la restauració, l'hostaleria, el transport, l'oci i els centres comercials. Per illes, l'economia de Mallorca va caure un 23,9%, un 23,5% la de Menorca i un 26,6% la d'Eivissa i Formentera.

A més, han destacat que les restriccions van provocar un "gran xoc" a les empreses i l'economia balear en general i han remarcat que la crisi actual no es pot comparar amb les anteriors crisis economicofinanceres.

stats