Energia
Economia 08/08/2022

CAEB denuncia que el nou pla energètic és "confús, contradictori i precipitat"

Reclamen més diàleg amb les empreses

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaCAEB ha denunciat que les noves mesures d'estalvi energètic que ha presentat el govern espanyol són "confuses, contradictòries i precipitades". A través d'un comunicat, la patronal ha assegurat que estan d'acord amb la necessitat de prendre mesures per a l'estalvi energètic, però defensen que l'Executiu ha actuat unilateralment i que no ha permès a les empreses donar el seu punt de vista ni explicar les condicions de cada sector del teixit econòmic de l'Estat.

En aquest sentit, la patronal assegura que la nova normativa no només crea problemes a les empreses i als seus treballadors, sinó que en molts de casos és "difícil d'entendre i aplicar". "Creim que les normes d'obligat compliment han de ser clares per evitar situacions d'inseguretat jurídica que afecten tant l'obligat a complir-les com el responsable de vetllar pel seu compliment, i aquesta norma és confusa i contradictòria amb la normativa en vigor", han remarcat en el comunicat.

A més, la patronal també denuncia que la normativa no té en compte les circumstàncies de cada sector ni de cada negoci. Que hi ha moltes petites empreses a les quals complir amb les obligacions del decret els suposa una inversió extra i que fins i tot podria provocar el tancament d'algunes empreses que "ja estan molt castigades per la inflació".

"Des de CAEB apel·lam al diàleg amb les empreses. Secundam decididament l'objectiu de contribuir a l'estalvi energètic, però per convicció, per coneixement i per experiència són les empreses les que més saben quines mesures prendre per contribuir a l'objectiu de l'estalvi energètic", han sentenciat.

stats