Economia 23/05/2019

Bankia, obligat a pagar al Govern el deute de 677.553 euros de Sa Nostra

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha desestimat el darrer recurs de l'entitat bancària

Ara Balears
1 min
Oficina de Son Fuster amb el logotip de Bankia

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha ordenat a Bankia pagar al Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics del Govern 677.553 euros que l'extinta caixa d'estalvis Sa Nostra li devia en concepte d'interessos.

L'alt tribunal balear ha desestimat un recurs contra una resolució prèvia que condemnava el banc a abonar aquesta quantitat de deute acumulat en el període 2009-2015, primer per Sa Nostra i posteriorment pel banc BMN, que va acabar integrat a Bankia.

Segons ha informat aquest dijous el Govern en un comunicat, el 2009 Sa Nostra es va incorporar a la junta rectora del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics amb el compromís de remunerar el saldo del compte corrent de l'entitat a la caixa, un acord que, a més, l'obligava a abonar interessos en condicions favorables per a l'Administració. Sa Nostra i els bancs que la van absorbir successivament van incomplir l'acord fins al 2015 sense que l'Administració autonòmica li reclamàs aquests interessos, dels quals només va abonar el 6,4% del total. La junta rectora de la Borsa d'Allotjaments va reclamar el deute a BMN, que va refusar complir el compromís, per la qual cosa el Govern va recórrer a la via judicial.

El Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics destinarà els 677.553 euros que el TSJIB ordena pagar a Bankia a la pròxima convocatòria de projecte de reconversió, modernització, diversificació i desestacionalització de l'oferta turística.

stats