Emergència de l'habitatge
Economia 08/01/2024

Les Balears tanquen 2023 amb el preu de l'habitatge més car de tot l'Estat

A Palma, els preus han pujat un 6,31% en un any i Campos va ser el sisè municipi on més va créixer el preu de l'habitatge

ARA Balears
2 min
Habitatges a Palma.

PalmaLes Balears varen tancar l'any 2023 com la comunitat amb el preu de l'habitatge de segona mà més car, amb una mitjana de 4.141 euros per metre quadrat (m²), un preu un 9,2% superior al registrat el desembre del 2022. Així ho reflecteixen les dades del portal immobiliari Pisos.com consultades per Europa Press. Es tracta de la sisena pujada més alta de l'Estat. No obstant això, durant el mes de novembre, el preu va baixar un 0,44%, el segon ajustament més lleu de les comunitats. Les Balears varen ser l'autonomia més cara, per davant de Madrid (3.771 €/m²). A tot Espanya, el preu mitjà és de 2.160 euros per metre quadrat, un 8,8% més alt que un any abans.

Aquestes mateixes dades indiquen que per municipis, Palma ha fet una baixada mensual continguda (-0,38%), però d'un any a l'altre, els preus han pujat un 6,31%. Amb 4.182 euros per metre quadrat el desembre del 2023, Palma va ser la quarta capital de província més cara. Mentrestant, Campos (38,13%) va ser el sisè municipi on més va créixer el preu, mentre que Capdepera (-1,37%) va ser el que més va baixar de les Balears. Amb 10.298 euros per metre quadrat, Formentera va ser la població més cara del país el desembre del 2023. Sa Pobla (1.572 €/m²), en canvi, va ser la més assequible de l'autonomia.

El director d'Estudis de Pisos.com, Ferran Font, ha comentat que s'ha tancat "un any atípic", referint-se al fet que els preus no han seguit el compàs de compravendes i hipoteques, indicadors que han fet caigudes "molt profundes". "Les dades de transmissions i préstecs per a la compra d'habitatge s'estan acomodant a un entorn de normalitat", ha dit. A més, ha recordat que es ve "d'anys de rècord, i la pujada dels tipus i el desgast de l'estalvi no ajudaven a sostenir aquest escenari durant molt més temps".

stats