Economia 11/10/2022

Les Balears superen els ingressos turístics d'abans de la pandèmia

L'Arxipèlag és una de les comunitats autònomes de l'Estat on s'ha registrat un major increment

ARA Balears
1 min
Turistes caminant al centre de Palma

PalmaLes Illes Balears han tancat aquesta temporada turística amb un 10,1% més d'ingressos que abans de la pandèmia. Segons l'informe trimestral d'Exceltur, la recuperació del sector turístic en conjunt ha arribat fins a tal magnitud que s'han superat les xifres registrades abans de les restriccions sanitàries i la crisi del sector en menys d'un any.

A més, l'Arxipèlag és una de les comunitats autònomes de l'Estat on més han augmentat els ingressos d'aquest sector juntament amb Galícia, Catalunya i les Illes Canàries. Des d'Exceltur han destacat que, a més de l'increment del nombre de viatgers i la despesa que han fet a l'Arxipèlag, un dels factors a tenir en compte per entendre aquest augment és la pujada dels preus del sector turístic. Un exemple d'això és l'increment de més d'un 8% dels preus dels hotels o l'aparició de nous conceptes turístics com les 'diacacions', que permeten als establiments turístics oferir un producte diferent i puntual als turistes o residents que volen gaudir dels serveis d'aquell establiment.

Aquest increment de preus, serveis, ofertes i turistes ha vingut acompanyat també d'un increment de la contractació de treballadors. Segons les dades d'Exceltur la xifra d'afiliats a la Seguretat Social d'aquest sector econòmic ha augmentat un 1,1% aquest darrer mes de setembre en comparació amb el 2019.

Enguany ha crescut especialment el turisme estatal, que en algunes destinacions de l'Estat ha superat l'internacional. Aquest, però, no ha estat el cas de l'Arxipèlag, on els principals mercats emissors continuen sent l'alemany i el britànic.

stats