Economia 16/08/2021

Les Balears són la comunitat on els estrangers compren més immobles

Acumulen el 30% de les operacions segons el Col·legi de Registradors de la Propietat

ARA Balears
2 min
Els britànics són els estrangers que més immoble compren a les Illes amb un 15,5% de la demanda total de fora de l'Estat.

PalmaLes Illes Balears són el lloc de tot l'Estat on la població estrangera fa més operacions immobiliàries, ja que representen el 30% del total. Les segueixen comunitats autònomes costeres, com les Canàries, el País Valencià i Múrcia, on els forans representen al voltant d'un 20% de la quota de mercat. Pel que fa a la totalitat de l'Estat, les operacions fetes per estrangers suposen un 11,3% del total, encara que durant la pandèmia les transaccions fetes per gent de fora hagi disminuït un 10%.

La fundadora de Finteca i Prohipotecas, les entitats que han facilitat aquestes dades, Silvia Escámez, ha apuntat que la compravenda d'immobles per part d'estrangers va créixer espectacularment entre el 2009 i el 2019, ni més ni menys que un 200%. Això va fer que representàs el 12,6% del mercat. Així i tot, Escámez ha posat l'accent que la baixada és temporal, i que els estrangers amb poder d'adquisició continuen tenint intenció de comprar d'habitatge en llocs amb bon clima i, ara més, amb una bona condició per fer teletreball.

Els britànics continuen sent els estrangers que més habitatges compren tot i el Brexit. De fet, lideren l'estadística amb un 15,5% de la demanda total de fora de l'Estat. Els segueixen els francesos i els alemanys, amb un 7,5% cada un. La fundadora de Finteca i Prohipotecas ha explicat que "malgrat que els britànics han continuat comprant habitatges i s'han mantingut estables, sense el Brexit hauria incrementat més."

Hipoteques més exigents per als estrangers

Segons ha apuntat Finteca, no tots els bancs estan disposats a donar hipoteques als estrangers que volen comprar immoble. Si ho fan, són molt més exigents amb les condicions, amb els terminis d'amortització, que són de 20 anys, deu menys que les hipoteques convencionals, o amb els màxims de finançament, que no sol superar el 50% del total, segons ha dit Escámez. Respecte del tipus d'hipoteca, ha explicat que solen ser a tipus fix i que tenen un interès més alt tenint en compte que normalment es tracta de segones residències.

stats