Economia 05/12/2023

Les Balears són la comunitat de l'Estat on és més car comprar un habitatge

Cauen els desnonaments per execucions hipotecàries

ARA Balears
1 min
Habitatges a Son Gotleu

PalmaEl preu dels habitatges a les Illes Balears continua augmentant i l'Arxipèlag és, un mes més, la comunitat autònoma de l'Estat on és més car comprar un pis o una casa. Les següents regions amb el preu de l'habitatge més car són Madrid i Catalunya, encara que la xifra mitjana es troba per sota de la de les Balears.

Segons les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística, del mes de juny al mes de setembre es va registrar un increment d'un 4,5% en els preus, xifra que manté a l'alça el mercat immobiliari illenc, que viu en una tendència ascendent des que es va acabar la crisi sanitària provocada per la pandèmia. Així, en comparació amb el segon trimestre de l'any s'ha registrat un increment d'un 3,1%, i pel que fa a l'increment anual, s'ha elevat fins al 5,7%.

Concretament, en el cas dels habitatges nous, els preus han crescut un 11,3% en un any (un 5,6% en comparació amb el segon trimestre), mentre que en l'habitatge usat l'increment ha estat menor, d'un 3,6% (un 2,8% sobre el trimestre anterior).

Cauen els desnonaments per execucions hipotecàries

Les Balears han registrat durant el tercer trimestre d'enguany un total de 30 desnonaments per execucions immobiliàries sobre habitatges, la meitat de les que es van produir durant el mateix període de l'any passat. Segons les dades publicades aquest dimarts per l'INE, dels 30 habitatges 26 són de persones físiques i 4, de persones jurídiques; 7 eren habitatges nous i 23, usats. A més, s'han produït també tres execucions sobre finques rústiques i 11 sobre finques urbanes diferents a habitatges i solars.

stats