Economia 07/06/2021

Les Balears són la comunitat que crearà menys nous llocs de feina durant l'estiu

Els nous contractes s'incrementaran un 5,2%

ARA Balears
2 min
Un treballador de Teleco a Palma

PalmaEl mercat laboral de les Illes Balears afronta la temporada d'estiu en plena recuperació i amb la incertesa de la reactivació dels llocs de feina destruïts per la pandèmia. Segons l'estudi de Randstad, l'Arxipèlag serà la comunitat autònoma de l'Estat on menys nous llocs de feina es crearan durant l'estiu. Les contractacions a les Illes augmentaran un 5,2% durant aquest període, una xifra molt per sota de la mitjana estatal, que se situa en el 20,7%.

Les comunitats autònomes on més augmentaran les contractacions es duran a terme durant aquest estiu són Castella-La Manxa (+31%), Aragó (+27,1%) i Cantàbria (+25,7%). Per contra, les comunitats on s'espera el creixement més baix són les Illes Balears (+5,2%), les Illes Canàries (+9,7%) i Castella i Lleó (+12,2%). Tot i l'augment previst pel que fa a la signatura de nous contractes a tot l'Estat, Randstad ha destacat que l'increment que es preveu és encara molt inferior a les xifres recollides abans de la pandèmia. La companyia ha destacat que el 2019 l'augment de contractacions registrat a Espanya durant l'estiu fou superior al 30%.

Els sectors clau per a la reactivació del mercat laboral seran el turístic, l'hostaler, el comerç i el transport. Les Illes estan encara pendents de l'arribada dels turistes internacionals per obrir molts d'establiments turístics que estan tancats des de l'inici de la pandèmia i que esperen a l'arribada massiva de turistes per reobrir les portes i tornar a rebre clients. A més, la resta de sectors de l'Arxipèlag també es nodreixen del turisme durant l'estiu, i per això la situació d'incertesa actual deixa grans dubtes sobre la reactivació del mercat laboral durant la temporada turística a l'Arxipèlag.

Què cerquen les empreses?

Experiència en el sector, idiomes i atenció al públic. Randstad ha elaborat també un estudi del tipus de professional que cerquen les empreses de l'Estat per fer feina durant la temporada d'estiu. Segons el perfil que ha elaborat la companyia, les empreses cerquen, actualment, persones que ja hagin fet feina a un lloc similar al que ofereixen, que dominin diversos idiomes (sobretot l'anglès) i que tinguin bon tracte amb els clients i comptin amb les capacitats necessàries per atendre al públic. A més, un altre dels elements que destaquen en el perfil de treballadors que cerquen les empreses actuals és la capacitat de resolució i la feina en equip. Els departaments de recursos humans valoren molt positivament la facilitat dels treballadors de resoldre els problemes diaris, d'autonomia laboral i la feina en equip, la capacitat d'interactuar, ajudar i treballar conjuntament amb la resta de treballadors de l'empresa.

stats