Inversions
Economia 11/05/2023

Els balears fan l'ullet a Alibaba i Louis Vuitton a l'hora d'invertir

Les Illes són l'única comunitat de l'Estat on apareixen dues empreses estrangeres entre les deu més negociades

2 min
Inversions en bitcoins

PalmaMentre a tot l'Estat les deu empreses on la població inverteix més són espanyoles, a les Illes hi apareixen dos gegants estrangers: la companyia xinesa Alibaba i el gegant de la moda de luxe Louis Vuitton. Aquesta és una de les principals conclusions que el grup de brokers XTB ha presentat aquest dijous a la Cambra de Comerç de Mallorca. La firma de moda és un actiu important, ja que és la vuitena companyia mundial, i el seu propietari, Bernard Arnault, ha desbancat Jeff Bezos i Elon Musk com a persona més rica del món.

A través d'una anàlisi dels seus clients, XTB sosté que quatre de les cinc empreses amb més inversions per part dels illencs són de bancs. "Els clients volen aprofitar l'entorn del sector bancari a causa de la pujada dels tipus d'interès", ha explicat un analista de la companyia. Així i tot, els balears operen bancs de petita capitalització a diferència de la resta de comunitats, com Bankinter i Sabadell. Aquest top 5 el completa International Airlines Group, propietària de multitud d'aerolínies, entre elles Iberia, que negocia la compra d'Air Europa. També apareix la companyia aèria lowcost Norwegian, però en posicions més endarrerides.

De la mateixa manera, XTB ha destacat que els illencs tenen molt més interès que altres comunitats a apostar per farmacèutiques, concretament per Grifols i Rovi, que va subministrar la vacuna de Moderna contra el coronavirus, un motiu que pot explicar el seu boom, tot i que ara hagi decaigut. En llocs destacats també apareix Novo Nordisk, que desenvolupa fàrmacs contra l'obesitat, i "pot ser una de les accions amb més interès en la pròxima dècada".

El perfil: home i de 38 anys

El perfil més comú a l'hora d'invertir és el d'un home, de 38 anys i amb clara preferència pels bancs. En general, els homes representen al voltant del 75% dels inversors, tot i que les dones a poc a poc s'obren pas en aquest mercat.

stats