Economia 04/10/2022

Les Balears han rebut quasi un 70% més de turistes internacionals que l'any passat

Un de cada quatre viatgers de fora de l'Estat que han visitat Espanya han vingut a les Illes Balears

ARA Balears
2 min
Coua de turistes per accedir al caló del Moro el darrer dia d'agost.

PalmaL'arribada de turistes internacionals a les Illes Balears continua el seu auge. Segons les dades recollides a l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) i l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) la xifra d'aquests viatgers que han visitat l'Arxipèlag durant el mes d'agost és un 67% superior al nombre de turistes internacionals que vingueren a les Illes en el mateix període de l'any passat.

D'aquesta manera, les Balears s'acosten als 10 milions de turistes internacionals durant el 2022 (9,6 milions) i la xifra d'aquests viatgers que han visitat l'Arxipèlag és un 148% més que l'any passat.

Així, durant el mes d'agost han arribat a les Balears un total de 2,18 milions de viatgers de fora de l'Estat. En aquest sentit, l'Arxipèlag ha estat la comunitat autònoma espanyola que més turistes internacionals ha rebut durant el vuitè mes de l'any. De fet, un de cada quatre d'aquests viatgers que han vingut a Espanya en aquest període han visitat l'Arxipèlag. El 24,8% dels turistes internacionals que viatjaren a Espanya ho feren a les Balears.

Un altre dels indicadors que ha augmentat significativament és la despesa que han fet aquests turistes durant la seva estada a la Comunitat Autònoma. Segons les dades publicades aquest dimarts, la despesa ha augmentat un 68,6% en comparació amb l'any passat. Així, en aquest mes d'agost els viatgers de fora de l'Estat han gastat a l'Arxipèlag un total de 2.665 milions d'euros.

La despesa mitjana per turista a les Balears ha estat de 1.219 euros, un 0,9% superior al de 2021. D'aquesta manera, els viatgers de fora de l'Estat han gastat 182 euros al dia, un 9,3% més que l'any passat.

Els principals mercats emissors d'aquests més de dos milions de turistes que han visitat l'Arxipèlag durant el mes d'agost són l'alemany (28,1%) i el britànic (26,2%).

Les Balears van ser, també, la comunitat autònoma de l'Estat amb més pernoctacions durant el mes d'agost (14,7 milions). Aquesta xifra suposa un increment del 55% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

stats