Economia 26/04/2023

"A les Balears falten més de 20.000 habitatges a preus accessibles": Constructors i promotors reclamen actuar amb urgència

Exigeixen canvis en la normativa

ARA Balears
2 min
La construcció no salvarà l’economia de 
 La caiguda del turisme

PalmaEls constructors i promotors de les Illes Balears en col·laboració amb CAEB han presentat aquest dimecres la campanya 'SOS Habitatge', on reclamen l'aprovació urgent d'un decret d'emergència habitacional i denuncien que a l'Arxipèlag hi ha un dèficit d'habitatges accessibles que supera els 20.000 i que creix i creixerà cada any. En aquest sentit, asseguren que si "continuam igual" la xifra de dèficit d'habitatges accessibles creixerà entre 2.000 i 5.000 cada any.

En la roda de premsa on han presentat la campanya han alertat que els problemes d'habitatge que es viuen a les Balears han provocat una gran emergència social i han demanat als polítics que "deixin de banda les ideologies i les lluites de partit i es posin a fer feina". En aquest sentit, han criticat que des del seu punt de vista els partits illencs fan servir les polítiques habitacionals com a armes de campanya i realment després no es compleix el que prometen i els problemes continuen creixent.

Per tal de demostrar aquesta tesi, en la presentació de la campanya han publicat un vídeo on recullen les mesures fallides que han promogut des de les institucions els darrers anys i demostraven que tot i el que van anunciar els problemes han continuat augmentant.

Davant tots aquests fets han remarcat la importància que s'aprovi un decret d'emergència habitacional que permeti, entre altres coses, el creixement en altura i l'adaptació a les noves realitats habitacionals, tornar a les ajudes directes per a la signatura d'hipoteques, cedir sòl públic per a promocions privades i un menor temps d'espera. "No som més llestos que els polítics, però fa 30 anys que ens dediquem a això i sabem de què va", ha defensat el president de l'Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris de les Balears, Luís Martín.

stats