Economia 09/03/2021

Les Balears, la comunitat on més ha crescut el preu de l'habitatge nou de tot l'Estat

En comparació amb el 2019 es va registrar un augment de l'11,6%

ARA Balears
1 min
La reactivació del mercat immobiliari depèn del preu dels habitatges però també de la demanda o la concessió de crèdits hipotecaris.

PalmaLes Illes Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on més va augmentar el preu dels nous habitatges durant el 2020. Segons les dades publicades aquests dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística, en comparació amb les dades recollides el 2019, l'any passat es va registrar un augment de l'11,6%. Pel que fa als habitatges de segona mà, l'Arxipèlag va registrar el segon major augment de l'Estat, només per darrere Múrcia, amb un increment del 2,4%.

L'Arxipèlag està, per tant, molt per sobre de la mitjana estatal. Segons ha explicat l'INE, durant el 2020 a l'Estat es va registrar un augment del 6,5% en els habitatges nous i d'un 1,4% en el cas de les habitatges de segona mà.

L'Institut Nacional d'Estadística ha destacat que el major augment trimestral del preu dels habitatges a les Illes Balears i a l'Estat es va registrar els tres primers mesos de l'any, i que, des de l'inici de la pandèmia aquest augment s'ha anat reduint progressivament. L'Arxipèlag fou l'única comunitat de l'Estat on el preu de l'habitatge va augmentar durant el segon trimestre de l'any passat, amb un 0,4%.

Cal recordar que segons l'estudi de Mercat de l'Habitatge elaborat per Societat de Taxació, els balears necessiten de mitjana 16 anys de sou íntegre per poder comprar un habitatge nou o usat. L'Arxipèlag és la comunitat autònoma de l'Estat amb l'índex d'esforç més elevat per comprar un habitatge, seguida de la Comunitat de Madrid, amb 8,6 anys, i Catalunya amb 8,4 anys. La mitjana espanyola és de 7,4 anys.

stats