Economia 04/11/2019

L'arribada de turistes baixa un 1,2% el mes de setembre

Segons l'INE, en el conjunt de l'Estat la xifra ha descendit un 0,2%

Ara Balears
1 min
Fotogrames del documental Overbooking, en què es capten escenes de massificació absoluta.

PalmaLes Balears han rebut durant el mes de setembre un total de 2.006.683 turistes internacionals, una xifra que suposa un descens d'un 1,2% respecte del mateix mes de l'any passat, segons l'estadística de Moviments Turístics de Fronteres publicada per l'Institut Nacional d'Estadística.

Des del gener fins al setembre, els turistes internacionals que varen visitar l'Arxipèlag varen ascendir a 12.148.049, xifra que representa un 0,4% menys que el mateix període de l'any anterior. D'aquests, el 32,2% procedia d'Alemanya i el 30,2%, del Regne Unit.

El setembre, mes en el qual es va anunciar la fallida de Thomas Cook, es va registrar una caiguda en l'arribada d'estrangers, però va ser inferior a les de l'1,3% i del 0,5% de juliol i agost, respectivament.

En el conjunt de l'Estat, la xifra també ha baixat respecte del mateix mes de l'any passat, concretament un 0,2%. Tot i això, si les xifres es miren des del gener, l'arribada d'aquest tipus de turistes acumula un increment de l'1,3%, amb més de 67 milions de passatgers, segons l'INE.

Segons la forma d'organització del viatge, el nombre de turistes que varen arribar sense paquet turístic els nou primers mesos de l'any va baixar un 6% i un 8,9% el setembre. Quant al motiu principal del viatge, l'oci continua sent la raó principal, però els desplaçaments de negocis es mantenen a l'alça, amb una pujada del 5,6% fins a setembre (gairebé 4 milions de turistes).

stats