La fallida de Thomas Cook afecta prop de 3.400 treballadors a les Balears

Els empleats afronten a Palma la seva primera assemblea amb molta incertesa

Els prop de 760 treballadors del centre financer de  Thomas  Cook a Palma, situat al  polígon de Son Valentí, varen fer aquest dilluns vespre una primera assemblea a la seu de CCOO per tal d' organitzar -se  davant la situació d' incertesa  que viuen després de la fallida de l'empresa.

La fallida  afecta  un total de  cinc  filials amb seu a Balears, que sumen un total de 3.400  treballadors . A més de l'esmentada empresa, que  funcionava  com a centre financer del grup, dos jutjats mercantils de Palma tramiten cinc  preconcursos de creditors de cinc societats vinculades al grup turístic.

En el jutjat mercantil número 3 han ingressat els  preconcursos  de quatre societats vinculades al negoci hoteler, que tenen domicili fiscal a Palma i afectarien uns 2.500 treballadors. Una vegada registrats aquests  preconcursos, comencen les negociacions i les societats tenen quatre mesos per arribar a un acord amb els creditors o renegociar el deute.

D'altra banda, en el jutjat mercantil número 1 ha entrat el  preconcurs  d'una altra societat vinculada al negoci turístic,  Destination   Incoming , que es declararà en concurs voluntari.

Pep Ginard, responsable de serveis a la ciutadania del sindicat, ha explicat que la trobada era principalment per "donar una primera  informació  de caràcter sindical per donar cobertura a l'elecció dels representants que s'ha de dur a terme  el proper divendres 4 d'octubre".

També ha ofert als empleats del  touroperador  " informació  de caràcter tècnic i jurídic de com s'ha de transitar a un ERO  un cop  que s'ha comunicat el concurs de creditors per part de l'empresa". A més, en el torn de paraula els assistents han fet diverses preguntes de caràcter laboral sobre excedències, permisos retribuïts, situacions  d'incapacitat  laboral, pluriactivitat, etc.

El sindicat ha  advertit  que el procés serà "llarg i complicat", ja que els  treballadors  han de continuar acudint al seu lloc de  feina  sense cobrar. De moment, triaran 13 representants que negociaran amb l'administrador l' extinció  de la seva relació laboral amb l'empresa, que es pot allargar uns  mesos .

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF