Economia 15/12/2021

Armengol: "Volem que el motor econòmic continuï sent el turisme"

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca ha renovat la junta i Maria Frontera ha revalidat el càrrec de presidenta

2 min
Turistes davant la catedral de Palma.

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha celebrat el seu acte de presentació de la nova junta directiva. Hi ha participat l'actual vicepresidenta de la Federació, María José Aguiló; el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Jorge Marichal; la presidenta de la FEHM, Maria Frontera, que ha revalidat el seu càrrec, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, qui ha destacat que el turisme ha de continuar sent el motor econòmic de les Illes.

Armengol també ha volgut fer èmfasi que el model turístic s'ha de millorar i s'ha d'apuntar cap a una reconversió del sector que aposti per la circularitat i la sostenibilitat. En aquest sentit, ha agraït als hotelers que ja fa anys que estan invertint en aquest aspecte. "Sou una peça fonamental del futur", ha destacat Armengol.

Maria Frontera, que ha revalidat el seu càrrec com a presidenta de la federació, s'ha mostrat agraïda per la reelecció i alhora il·lusionada pel pròxim mandat. Així mateix, també ha reivindicat que, després d'haver passat un període de temps nefast per al seu sector, s'ha d'aprofitar per sortir-ne i "funcionar millor que com ho fèiem abans de la pandèmia".

Frontera també ha aprofitat per fer un repàs de què han estat els últims anys i les conseqüències que hi ha hagut per mor de la pandèmia. Ha destacat que la FEHM ha tengut un "rol crucial" i que és el moment de donar-li "un sí rotund a la transició turística de les Balears". Ha insistit que s'ha de reformular el model per ser més competitius i garantir la contribució del sector a la prosperitat de la comunitat autònoma. Per això ha destacat: "innovació, qualitat, especialització i circularitat".

El treball conjunt

La cooperació publicoprivada ha estat un terme que s'ha posat molt sobre la taula durant la conferència. Armengol, per part seva, ha volgut agrair que la Fehm donàs suport al Govern quan va haver de tancar fronteres, "un dels moments més complicats per a l'economia balear". Ha agraït aquesta col·laboració per haver fet feina "colze a colze" i que sempre hi hagi hagut "voluntat de diàleg" entre entitats.

També hi ha hagut present el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Jorge Marichal, que ha destacat la rellevància dins el panorama estatal que té el sector mallorquí. Marichal també ha enviat un missatge de positivitat cap al futur, que "quan es pugui viatjar amb normalitat arribaran resultats molt favorables".

Finalment, també ha tingut temps per llançar unes quantes crítiques al voltant d'així com s'està gestionant avui dia la pandèmia. Ha defensat que s'estan emprant mètodes i eines del principi de la pandèmia. "Ara no estam en la mateixa situació, ens hem vacunat", deia el president de la CEHAT. En aquest sentit, ha dit que "s'ha de deixar de xerrar de nombre de contagis i parlar de les conseqüències que tenen".

stats