Economia 08/04/2022

Armengol: "Som el líder turístic sostenible per excel·lència i volem ser la primera destinació circular del món"

Calviño destaca que Espanya recuperarà el 80% dels turistes internacionals del 2019 amb el lideratge de les Balears

ARA Balears
2 min
Cladera, Armengol, Calviño i la representant de l’Oficina del secretari general de l’OIT, Isabel Oliver

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reivindicat aquest divendres que les Balears són "el líder turístic sostenible per excel·lència" i ha reiterat la voluntat de convertir-se en "la primera destinació circular del món". Armengol ha participat aquest divendres al Palau de Congressos en la cloenda de la Cimera de Destinacions Sostenibles que han organitzat el Consell de Mallorca i l'Organització Mundial del Turisme (OIT).

La cap de l'Executiu illenc ha insistit que la sostenibilitat és "inherent" a les Balears, malgrat que ha advertit de la necessitat de "no conformar-se" i avançar per millorar la qualitat del model turístic des de la base de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental, a més de la digitalització. Per part seva, la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha incidit en el fet que Espanya podrà recuperar aquest estiu el 80% dels turistes internacionals del 2019 amb el lideratge de les Balears, que aquesta Setmana Santa ja s'ha situat per damunt les xifres d'abans de la pandèmia en alguns segments.

Calviño ha reivindicat la importància de les inversions públiques per modernitzar el sector turístic i que, d'aquesta manera, Espanya sigui líder mundial, tant en competitivitat com en la creació d'ocupació, i exemplar en la sostenibilitat i circularitat. La ministra ha destacat la unanimitat del sector del turisme, "la joia de la corona de l'economia espanyola", amb relació a una Setmana Santa "molt forta" i a un inici "molt positiu" de la temporada turística.

En la mateixa línia, la presidenta del Govern ha argumentat que les Balears tindran una "magnífica" Setmana Santa i "una molt bona temporada turística", perquè "el sector s'ha preparat bé". Armengol ha apuntat que tant els fons europeus com la normativa turística que s'està teixint a les Illes permetran, entre altres mesures, la transformació del model, en la qual es treballa des de fa anys.

stats