Economia 03/10/2022

Els apartaments turístics de les Balears superen el 70% d'ocupació

La majoria dels turistes que s'han allotjat en aquests establiments són de fora de l'Estat

ARA Balears
1 min
El Consell reconeixque, si bé és possible localitzar un pis il·legal, trobar-ne l’adreça és més difícil.

PalmaEls apartaments turístics de les Illes Balears varen tenir una ocupació del 71,2% durant el mes d'agost. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística, aquesta xifra suposa un nou increment en el nombre de pernoctacions i places turístiques ocupades tant en la comparació intermensual com amb la interanual.

En aquest sentit, el mes de juliol l'ocupació d'aquests establiments turístics a l'Arxipèlag va ser del 69%, mentre que el mes d'agost de l'any passat la xifra va ser molt inferior (58,2%). Tot i l'increment notable en comparació amb el 2021, la xifra encara està per sota de les dades recollides el 2019, abans de l'inici de la pandèmia i de les restriccions, quan l'ocupació dels apartaments turístics de les Illes Balears va ser del 78%.

Així, aquests establiments varen rebre un total de 292.293 viatgers durant el vuitè mes de l'any i es varen registrar 1,82 milions de pernoctacions. Una altra dada destacable d'aquestes xifres publicades per l'INE és la procedència d'aquests turistes. Els viatgers estrangers suposen el 77,14% de les persones que s'han allotjat als apartaments turístics durant el mes d'agost del 2022.

Aquestes dades suposen un increment del 50% dels viatgers i del 64% de pernoctacions en comparació amb les dades recollides en el mateix període de l'any passat. Pel que fa a la comparació amb abans de l'inici de la pandèmia, les xifres encara se situen per davall, però cada vegada s'hi acosten més. D'aquesta manera, en comparació amb el 2019, el nombre de viatgers és un 9,4% inferior, mentre que les pernoctacions estan un 4,8% per sota.

L'Institut Nacional d'Estadística ha detallat que durant el mes d'agost d'enguany hi havia 25.595 apartaments turístics a les Balears que oferien 78.300 places.

stats