Economia 16/02/2018

Amics de la Terra i el GOB demanen controlar l’ús del combustible a la mar

Sandy Hemingway assegura que “a la mar es fan servir diferents tipus de combustibles, amb diferents qualitats, alguns molt contaminants, i pensam que es podria estudiar prohibir l’accés de les embarcacions que els utilitzin”

Ll.f.l.
1 min
Els vehicles nàutics fan servir combustibles que poden arribar a ser molt contaminants.

PalmaAmics de la Terra i el Grup d’Ornitologia de les Balears (GOB) varen demanar dijous que la Comunitat Autònoma controlàs l’ús del combustible a la mar i prengués mesures semblants a les que ja ha anunciat per als vehicles terrestres. En concret, l’avantprojecte de llei preveu que a partir del 2025 ja no puguin entrar a les Balears vehicles terrestres amb dièsel. Aquesta prohibició s’estendrà als de benzina a partir de l’any 2035.

No obstant això, les entitats conservacionistes varen assenyalar que igual que hi ha arguments jurídics per limitar l’ús de combustibles contaminants als vehicles terrestres, la llei pot regular l’ús de combustibles a la mar. En concret, des d’Amics de la Terra, Sandy Hemingway, va explicar que “a la mar es fan servir diferents tipus de combustibles, amb diferents qualitats, alguns molt contaminants, i pensam que es podria estudiar prohibir l’accés de les embarcacions que els utilitzin”.

El conseller de Territori, Mobilitat i Energia del Govern, Marc Pons, va respondre que a aquesta llei “s’hi podran anar introduint normes que afectin els vehicles nàutics, però farem tot allò que sigui possible d’acord amb les tecnologies que hi havia en el seu moment”. En aquest sentit, Pons es referia a embarcacions molt potents, com els grans vaixells, els iots o les motos aqüàtiques, tot i que avui dia el vent i l’energia solar són unes alternatives factibles per a les embarcacions de baixa potència.

stats