Economia 20/07/2016

Amazon ja pot repartir en una hora però només a Madrid

El gegant del comerç electrònic llança el servei d'entrega instantània Prime Now a la capital espanyola i espera portar-lo a Catalunya després de la posada en marxa del centre logístic del Prat de Llobregat

Júlia Manresa
2 min
Amazon ja pot entregar en una hora, però només Madrid

BarcelonaAmazon, el gegant mundial del comerç electrònic, continua posant pressió al sector de l'entrega a domicili escurçant cada vegada més els temps d'entrega. La companyia nord-americana ha anunciat aquest dimarts la posada en marxa definitiva del seu servei Amazon Prime Now, que permet entregues gairebé "instantànies" en menys d'una hora de més de 18.000 productes, entre els quals hi ha frescos i congelats.

No es tracta d'un nou servei, Prime Now ja és operatiu des de fa temps als Estats Units, i la companyia ja havia anunciat la seva intenció de posar-lo en marxa a Espanya. De moment, però, com que el centre d'operacions i els magatzems d'Amazon a l'Estat són a la Comunitat de Madrid, aquest servei només estarà operatiu a la capital i a 21 municipis més, a l'espera que el centre logístic del Prat del Llobregat entri en funcionament aquesta tardor.

El comerç 'online' és cosa de grans

Amb aquest servei, Amazon continua posant pressió als seus competidors, que difícilment compten amb una xarxa logística de les seves capacitats per poder oferir entregues en menys d'una hora. De fet, sovint són petites 'start-ups' com Glovo, Just Eat, Take Eat Easy o Deliberry els que acaben oferint serveis d'entrega més ràpids en nuclis urbans. Precisament per això, aquest any empreses com El Corte Inglés o la Fnac han accelerat en la seva estratègia de venda per internet i repartiment a domicili. La primera, per exemple, va anunciar un servei d'entrega al mateix dia només d'un catàleg concret de productes a finals de l'any passat i gràcies a la col·laboració, precisament, amb una petita empresa de repartidors.

El servei que Amazon estrena aquest dimecres només estarà disponible per a clients 'Premium' a Madrid i a través de l'app per a mòbil Prime Now, que permet rebre la comanda en una hora per 5,90 euros o gratis en dues hores. Les compres també han de ser per un mínim de 19 euros i inclouen productes com aliments frescos, refrigerats, congelats, begudes, bellesa, però també llibres i Kindles, videojocs...

stats