CANVI POLÍTIC CONSELL DE MENORCA
Dossier 04/07/2015

Salord serà presidenta dos anys i Susana Mora (PSIB) els dos darrers

Els 8 consellers de les tres formacions entraran al govern de la institució

Ara Balears
2 min
Salord serà presidenta dos anys i Susana Mora (PSIB) els dos darrers

MaóEls partits progressistes de Menorca presents al Consell tancaren ahir un acord a menys de 24 hores de la constitució de la corporació, segons el qual Maite Salord presidirà la institució 2 anys i la substituirà la número 1 del PSIB, Susana Mora, els dos darrers.

La darrera setmana havia estat molt tensa després que el PSIB decidís el cap de setmana passat no entrar en el govern insular, davant el plantejament de MÉS de presidir tot el mandat la institució insular. En un acte “de responsabilitat”, el PSIB va anunciar que no formaria part de l’executiu de Salord. Després d’uns dies tensos, les negociacions es varen reprendre i Podem accepta que Susana Mora presideixi el Consell i, per tant, no s’oposa que presideixi la institució, com s’havia dit en un principi.

Tot plegat va servir perquè ahir es va arribar a l’acord de compartir la presidència i d’implicar les tres forces polítiques en el govern la institució. Per tant, els vuit consellers de MÉS, PSIB i Podem formaran part del govern del Consell.

A més, les formacions d’esquerres, en el pacte subscrit a darrera hora d’ahir, destaquen que actuaran amb “transparència i lleialtat mútua”, i que dedicaran els seus esforços a enfortir el projecte col·lectiu.

L’acord subscrit ahir pels representants del pacte inclou també la creació d’un comitè de seguiment dels acords programàtics, compost per dues persones de cada partit, “que es reunirà de manera periòdica o a petició d’una de les parts”.

En el document, conclouen que “aquest acord obre una etapa d’esperança. La gran responsabilitat adquirida amb els ciutadans exigeix un govern fort, estable i eficaç, capaç de tornar la il·lusió, millorar les condicions de vida dels habitants de Menorca i fer de la política l’art de viure en pau”.

Sessió maratoniana

La reunió entre les tres forces polítiques per tal de trobar una sortida més satisfactòria per al govern del Consell després que el PSIB se n’hagués desvinculat la setmana passada va començar de bon matí i no va acabar fins passades les 19 h.

Va ser llavors quan Vicenç Tur, secretari general del PSIB; Miquel Àngel Maria, número dos de MÉS, i Mae de la Concha, secretària general de Podem, varen rubricar l’acord al Mercadal. Es tracta d’un document que farà presidenta del Consell de Menorca avui la número 1 de MÉS, Maite Salord.

stats