Publicitat
Publicitat

En detall

El Govern censura que el PP va deixar perdre inversions de l’Estat que estaven conveniades o pressupostades

Bauzá ho deixà perdre

La consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, censurà ahir que el Govern Bauzá deixà perdre inversions estatutàries que ja estaven conveniades, com les del conveni ferroviari, fins i tot per obres com l’electrificació, que es varen acabar fent. També va retreure que els seus antecessors no haguessin estat més a sobre d’inversions que, malgrat figurar en els pressuposts de l’Estat, no s’executaren, com les de les depuradores d’Eivissa.

Madrid és “insolidari”

Cladera també va carregar contra el Govern central i l’acusà de mantenir una actitud “insolidària, inflexible i poc receptiva” per no flexibilitzar l’objectiu de dèficit de Balears, malgrat que la comunitat està “infrafinançada” i rep manco inversions per càpita que la mitjana, i també per no haver ni contestat les peticions que ha fet per obrir una negociació bilateral sobre el nou Règim Especial i les inversions estatutàries no pagades.

Finançament irrenunciable

La responsable també va carregar contra el Govern anterior i el central per no haver modificat un sistema de finançament que és “injust” i “insolidari” per a Balears i va deixar clar que la millora del finançament és un fet “irrenunciable” per a l’Executiu actual. “És la nostra bandera”, va dir, juntament amb la recuperació de les inversions estatutàries que no han arribat i la millora del Règim Especial per compensar la insularitat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF