Cultura 02/02/2022

Vivaldi, Mozart i Falla, els protagonistes del cinquè concert de la Simfònica a l'Auditòrium de Palma

ARA Balears
2 min
Orquestra Simfònica de les Illes Balears

PalmaLa sena festeggiante, obertura part IIGriselda, agitata da due venti, Bajazet, sposa son disprezzata, d’Antonio Vivaldi; Don Giovanni, obertura, i Ch’io mi scordi di te? de Mozart, i El sombrero de tres picos, suite núm. 1 i 2, de Manuel de Falla. Aquest és el programa musical del pròxim concert de l'Orquestra Simfònica Illes Balears, amb la soprano Julia Lezhneva i el pianista Andreu Riera. L'actuació serà a l'Auditòrium de Palma, dijous, a les 20 hores.  

"El programa combina dos mons musicals allunyats en el temps, però amb la dona com a protagonista. La primera part camina entre un barroc tardà i un classicisme primerenc amb algunes de les àries més importants de Vivaldi i Mozart. Amb la particularitat que a l'ària del concert de Mozart hi ha un piano solista", expliquen des de la Fundació. 

Julia Lezhneva serà la soprano solista. La russa ha rebut bones crítiques per la veu i la tècnica de les quals fa gala. La seva carrera internacional es va disparar als Classical Brit Awards al Royal Albert Hall de Londres el 2010, cantant Rossini’s Fra il padre per invitació de Dame Kiri Te Kanawa.

També hi serà, en aquest concert, Andreu Riera. Ha actuat a importants sales de concert com el Palau de la Música de Barcelona, l'Auditorio Nacional de Madrid, el Palacio de Festivales de Santander, a St. James Picadilly i South Bank de Londres, Bridgewater Hall de Manchester, Bath Festival Hall, entre d’altres.

Concert a la llar d'ancians

Un grup de corda de la Simfònica visitarà dissabte, dia 5 de febrer, la llar d’ancians de Palma. Una actuació que s'emmarca en el programa social. En aquest concert s’interpretarà Don Quixote, Suite Burlesque de C.PH. Telemann; Dos canciones Populares d’E. Pastor; Oblivion d’A. Piazzolla; Saint Paul Suite per a orquestra i corda de G. Holst i Libertango d’A. Piazzolla. Un concert que serà dirigit pel concertino de l’Orquestra, Smerald Spahiu.

stats