Cultura 26/11/2021

Una veu càlida i elegant per a oblidar el fred d'una nit de tardor

Mayte Alguacil & Her Trio protagonitzen el pas de l'Alternatilla Jazz per Sant Llorenç

Miquel Junk Serra
1 min
Concert de Mayte Alguacil & Her Trio

PalmaEls amants del jazz més clàssic tenien una cita amb el concert de l'Alternatilla Jazz Festival celebrat aquest divendres a l'Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. La cantant Mayte Alguacil i el seu trio format per Rai Paz a la guitarra, el bateria menorquí Joan Moll i el contrabaixista Pedro Campos oferiren un repertori que feia retornar al passat i recordar la música popular estadounidenca del segle anterior.

Alguacil és una de les veus més sorprenents de les últimes fornades de la música jazz nacional, i els assistents al concert desconeixien què podien esperar d'ella. La veu nítida i elegant de la cantant, perfectament conjuntada i compactada amb la seva banda, va repassar des de temes propis fins a cançons dels standards del jazz, com “It's De-Lovely” de Cole Porter, “Almost like been in love” o “It happen in Monterrey”.

En paraules de la vocalista, les composicions més clàssiques del jazz “són cançons aferradisses que eren els 'hits' de l'època”. I hi podríem afegir, després d'aquesta actuació, que encara ho són a dia d'avui.

I demà la cita és amb un nou Ménage À Jazz, aquesta vegada amb Jorge Vistel a la trompeta, Pere Bujosa al contrabaix, Joan Moll a la bateria i Gianni Gagliardi al saxo. Entrades a la venda aquí.

stats