LITERATURA

Una editorial valenciana i una de mallorquina publicaran els Premis Mallorca de poesia i narrativa

La Direcció insular de Política Lingüística respon al fet d'haver escollit una editorial de fora de Mallorca

El Consell de Mallorca anuncia que Ifeelbook i Bromera han estat les editorials seleccionades per editar els Premis Mallorca de Creació Literària 2017. Ifeelbook editarà la novel·la 'La memòria de l’oracle', de Pere Joan Martorell, i Bromera editarà el poemari 'La llum del curtcircuit', de Josep Lluís Roig.

El fet d'escollir una editorial de fora de Mallorca ha creat un cert malestar en e sector editorial de l'illa i per aquest motiu la Direcció insular de Política Lingüística del Consell de Mallorca justifica la seva decisió: "Des del primer moment es va considerar oportú la valoració completa del projecte presentat i també donar importància a la difusió de l'obra a través de diferents canals".

Pel que fa als premis i en aquesta edició, "la promoció de les obres consisteix en una subvenció de 10.000 € en espècie a les editorials seleccionades per a cadascuna de les obres. La subvenció s’ha concedit de manera independent a l’editorial que ha fet la millor proposta. Ifeelbook i Bromera s’han de comprometre, doncs, a editar un mínim de 800 exemplars, distribuir els llibres i promocionar l’obra i l’autor guanyadors", assenyala el Consell en un comunicat. 

Projecció

A més, la Direcció insular de Política Lingüística, dependent del Departament de Participació Ciutadana i Presidència, afegeix que "des del Consell pensan que, si volem uns premis de renom i que promoguin el fet d'escriure en català, és fonamental una bona projecció tant de l'obra com de l'autor arreu del territori de parla catalana i a altres indrets de l'Estat perquè estiguin a l'abast de tothom. Per això, per a l'edició dels llibres, vàrem fer una oferta pública a la qual es poguessin presentar diferents projectes. També públics foren els criteris de valoració que, pensam, són encertats per poder oferir una obra de qualitat amb les millors condicions. Totes les propostes s'han valorat objectivament".

"S'ha qualificat molt positivament la proposta de narrativa: la qualitat de l'edició, el nombre d'exemplars, la distribució, els actes de presentació i el material de promoció. De la de poesia, també s'ha valorat molt positivament l'especialització de l'empresa en l'edició d'aquest tipus de llibre", recalca la Direcció insular.

 

 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF