Cultura 24/09/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre i música a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
Cartell del disc 'Parc'

Ferran Palau

Presentació del disc ‘Parc’

El cantant català Ferran Palau presenta el seu darrer disc, Parc, publicat el febrer. Les cançons de Palau sonen a un ritme tranquil, assossegat, però implacable. Ell sovint descriu el seu gènere com a easy loving, un concepte que dona nom a una de les seves playlists d’Spotify, on es poden trobar alguns dels seus referents. El repertori inclou artistes que van des de Justin Bieber fins a El Petit de Cal Eril, passant per Frank Ocean i Sen Senra. El barceloní beu de totes aquestes inspiracions per crear cançons com Reflex o Més enllà, ambdues incloses a Parc i característiques del seu estil minimalista i carregat de sintetitzadors. La seva música tendeix a homenatjar el cinema slasher dels 80 o, directament, la banda sonora de Twin Peaks, molt present sobretot al disc Blanc, del 2018.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, 25 de setembre, a les 19 hores. 15 euros.

MÚSICA

Reïna

Literanit

L’acte inaugural del festival multidisciplinari Literanit començarà amb el pregó de l’escriptora Laura Gost i continuarà amb la lectura del manifest per la lectura a càrrec de Biel Mesquida. El pop manacorí de Reïna posarà el punt final amb un concert en què s’espera que el grup presenti el seu primer àlbum, Arts Marcials.

Can Balaguer (carrer de la Unió, 3. Palma). Dissabte, 25 de setembre, a les 19 h.

Ovella Negra

Alcúdia Jazz

Joan Frontera, al piano; Teo Salvà, a la bateria, i Pablo di Salvo, al contrabaix, formen el trio Ovella Negra, que actuarà a l’Alcúdia Jazz. El grup interpretarà jotes, boleros i fandangos passats pel sedàs de la música jazz. Catalina Barceló, Biel Hernández, Blanca Ribas, Vicenç Marí, Carme Roig i Pere Mas els acompanyaran interpretant les coreografies de Caten Luna.

Auditori d’Alcúdia (Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 25 de setembre, 21 h. 10 euros.

Natalia Lacunza

‘Al Otro Lado’ Tour

La cantant de Pamplona i participant de la desena edició d’Operación Triunfo arriba amb la gira Al Otro Lado Tour, que du el nom del seu single.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17). Dissabte, 25 de setembre, a les 21 hores. 16 euros.

El Petit de Cal Eril

N.S.C.A.L.H.

Les festes de la Mare de Déu de la Salut conclouen amb l’actuació del grup gironí El Petit de Cal Eril, que acaba de publicar el darrer treball, N.S.C.A.L.H.

Casal de Cultura (carrer Escola de Nines, 1. Maria de la Salut). Diumenge, 26 de setembre, a les 21 hores. 8 euros.

ESCENA

‘La casa de los espíritus’

Isabel Allende

Anna Maria Ricart i Carme Portaceli duen a l’escenari una adaptació d’una de les novel·les més exitoses d’Isabel Allende, La casa de los espíritus, publicada el 1982. Lectors i de mig planeta han seguit amb delit les aventures i desventures de quatre generacions de la família Trueba, protagonistes d’una trama que repassa, de manera paral·lela, els moviments socials i polítics que van acompanyar la història del Xile postcolonial i que acaben dramàticament amb un cop d’estat i la implantació d’una dictadura ferotge.

Teatre Principal (carrere de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 25 de setembre, a les 20.00 h. De 8 a 35 euros.

Clara Ingold

Sons de Nit

El festival Sons de Nit organitza el tercer vermut activista d’aquesta edició amb el títol L’oceà: vida, oxigen, inspiració. Professionals científics, artistes i membres de les fundacions Save the Med i Palma Aquàrium hi participaran per debatre sobre la protecció dels oceans com a prioritat per a un futur sostenible. L’ecofolk postmodern de l’artista Clara Ingold clourà l’acte. L’actriu i cantant posa música a les seves històries personals com un joglar del segle XXI.

Can Balaguer (carrer de la Unió, 3. Palma). Dissabte, 25 de setembre, a les 10.30 hores. Gratuït.

‘Llavors de Fonoll’

La Lluna en Vers

Les anotacions de Rafel Ginard en el seu Calendari Folklòric de Mallorca són el punt de partida del recital Llavors de Fonoll, que conjuga passat i futur a través de la veu, de la cançó, de les tonades i paraules. La veu de Natàlia Tascón, Carles Seguí, a la guitarra, i les gloses de Miquel Àngel Adrover lliguen mots i tonades, arrel i present, en un diàleg entre la tradició oral dels anys 50 i la llengua esmolada del jove glosador del XXI.

Santuari de Consolació (polígon Joan Mates. Sant Joan). Dissabte, 25 de setembre, a les 21 h. A partir de 6 euros.

Teatre de barra

'Una cambra pròpia: Mirant la dona del segle XXI’

El Teatre de Barra torna amb la devuitena edició. Sota el títol XVIII Teatre de Barra: Una cambra pròpia: Mirant la dona del segle XXI, ret homenatge a Virginia Wolf i a la resta del col·lectiu amb un repertori d’obres de microteatre majoritàriament protagonitzades per dones. Cinc bars de la zona del carrer Blanquerna acolliran cinc peces diferents coordinades per Òrbita Produccions: Nina, d’Alfonso Morillas amb Laura Andújar i Aina Compte al bar Mavi; Una qüestió de principis, de Bernat Molina- Biosch amb Aina Cortès i Jaume Sureda a la cafeteria Tudurí; Shakespeare ha de morir, de Rafel Gallego amb Toti Fuster i Maria Bauçà a El Alpendre; El delirio de las ranas, de Carla Nyman amb Cristina Francioli i Lucía Luna a In Café, i Enfits, de Lluís Colom amb Margalida Villalonga i Mary Ramírez a la cafeteria Bon Bon.

Bar Mavi (carrer 31 de desembre, 29. Palma), cafeteria Tudurí (carrer Blanquerna, 42. Palma), El Alpendre (carrer Blanquerna, 26. Palma), In Café (carrer Blanquerna, 31. Palma) i Cafè Bon Bon (carrer Blanquerna, 49. Palma). Dijous, 30 de setembre, a les 20.15 hores, 20.40 hores, 21.15 hores i 21.50 hores. 4 euros.

stats