Cultura 07/05/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
'Èdip' arriba al Teatre del Mar.

'Èdip'

Bambalina Teatre Practicable

Èdip és una de les grans tragèdies gregues, clàssiques, que encara tenen presència en l’imaginari col·lectiu. Les característiques de l’obra de Sòfocles han empès la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable a investigar les possibilitats expressives de les titelles en el context que ofereix el títol, especialment quant a la relació entre els humans i els déus. La proposta escènica de la companyia, que des de l’any 1981 fa feina amb titelles, és màgica i poètica. Al final, la vida queda en mans d’uns personatges superiors, amb una percepció privilegiada de tot. La creació d’aquests personatges ha permès als creadors transitar per un camp inèdit, fins ara, en la seva trajectòria, segons asseguren des de la companyia. L’adaptació i la direcció és de Jaume Policarpo i els intèrprets són Jorge Valle, Àgueda Llorca i Pau Gregori.

Teatre del Mar (c. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 8 de maig, a les 19.30 h, i diumenge, dia 9, a les 19 h. Entre 14 i 18 euros.

TEATRE

‘Ella balla’

Las Moskitas Muertas

La companyia Las Moskitas Muertas presenta Ella balla, una peça curta que és molt més que teatre. Dirigida al públic familiar, la música en directe, el moviment, la paraula i els jocs enlluernaran als espectadors. Xènia Fuertes i Mireia Sobrevela seran les encarregades de fer la màgia damunt l’escenari. La història s’inspira en la infància de la coreògrafa i ballarina britànica Gillian Lyne (1926-2018), responsable de les coreografies de musicals com Cats o El fantasma de l’òpera. Així, els assistents descobriran com una nina descobreix la seva passió i el seu gran talent, el ball. Les funcions s’emmarquen dins la programació d’espectacles infantils i juvenils de l’Ajuntament de Palma, Tot i Molt.

Teatre municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte, 8 de maig, a les 18 hores. Diumenge, dia 9, a les 12 hores. Entre 1 i 10 euros.

‘Verding’

Diabolus in Musica

La soprano Maia Planas, el tenor Antoni Lliteres, el baríton Pablo López, l’actriu Lucía Sánchez i el pianista David Mohedano oferiran al públic de Calvià la carta musical que vulguin. D’entre totes les opcions, els assistents seran els encarregats de donar forma a l’espectacle i triaran quina peça s’interpreta en cada moment. Verding és una proposta interactiva de duets, obertures, solos i tercets de les òperes de Verdi. Joan Fullana és el director d’aquesta funció, coproduïda pel Teatre Principal de Palma, que es va estrenar a Andratx el mes de novembre i que fa una gira per diferents auditoris i teatres de Mallorca.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, dia 8 de maig, a les 12 i a les 18 hores. Diumenge, dia 9, a les 18. 8 euros.

‘Nomophobia’

L’aviador

Nomophobia és el darrer muntatge de la companyia L’aviador. El text va ser finalista en el Premi Born de Ciutadella en l’edició de 2018. L’autor és Miquel Àngel Raió, que també s’ha ocupat de la direcció i de les projeccions audiovisuals de l’obra. De fet, Raió és especialment conegut per les projeccions que inclou en les seves obres en les d’altri. En aquest cas, Nomophobia –paraula que es refereix a la por d’estar sense contacte amb el telèfon mòbil– tracta sobre la relació dels joves amb els smartphones: les angoixes, l’estrès, l’addicció. Els intèrprets Carles Garcia Llidó, Camí Moyà i Conchi Almeda són els encarregats de defensar el text.

Auditori de Porreres (carrer d'en Cerdà , 21). Dissabte, 8 de maig, a les 19.30 hores. 10 euros.

MÚSICA

Búhos

‘Teràpia col·lectiva’

Guillem Solé (veu i lletres), Jaume Nin (guitarra), Joan Blázquez (bateria), Pep Vila-Abadal (teclat i cors), Josep Contreras (saxo), Klaus Stroink (trompeta) i Rai Benet (baix) són Buhos, una banda del Baix Penedès que reparteix alegria i energia des de l’any 2005. Arriben a Manacor amb el darrer disc davall el braç, El dia de la victòria, i el seu espectacle de gira Teràpia col·lectiva. L’actuació, dirigida per Albert Pla, és una hora i mitja plena de grans èxits pensada per donar-ho tot i ballar, encara que sigui d’asseguts.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, dia 8 de maig, a les 19 hores. 22 euros.

Pau Alabajos

‘Les hores mortes’

Les hores mortes és el vuitè projecte discogràfic de Pau Alabajos, un títol que fa referència a un dels tres poemes del llibre Estimada Marta, de Miquel Martí i Pol. Aquest és un dels poemes que ha musicat, però no és l’únic: en aquesta nova aventura discogràfica també hi ha una adaptació del manifest en vers Vuit de març, de Maria Mercè Marçal (amb les veus de les cantautores Gemma Humet, Meritxell Gené i Marta Rius) i del poema No passareu, d’Apel·les Mestres.

Casa del Poble d’Esporles (carrer de sa Casa del Poble, 10). Dissabte, 8 de maig, a les 19 hores. 10 euros.

Pere Arguimbau Trio

‘Jass 1’

Amb Pere Arguimbau a la guitarra, Lluís Gener al contrabaix i Guiem Pons a la bateria, aquesta formació menorquina presenta el seu nou disc, Jass 1. La seva proposta musical neix amb la voluntat de retre un homenatge a les grans figures del jazz d’entre els anys 40 i 60. Inspirats per músics com Jim Hall, Barney Kessel, Ray brown, Paul Chambers, Philly Jo jones o Roy Hynes, en els seus concerts ofereixen un bon repertori de temes originals que recorda els aires de l’anomenada època daurada del jazz.

Teatre des Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella). Dissabte, 8 de maig, a les 20 hores. 12 euros.

ALTRES

‘Bogumer’

Vero Cendoya

Arriba el final del festival PalmaDansa amb Bogumer (o fills de Lunacharski), un espectacle inclusiu i intergeneracional de dansa-teatre, fruit de la llarga experiència de Vero Cendoya.

Teatre municipal Xesc Forteaza (plaça de Miquel Maura, s/n). Diumenge, 9 de maig, a les 19 hores. Entre 18 i 20 euros.

stats