Cultura 29/01/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

ARA BALEARS
4 min
'Anatomia de la por' arriba al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma.

'Anatomia de la por'

9 Espai Escènic

Anatomia de la por és una peça de creació col·lectiva que neix amb la voluntat de connectar amb les emocions més profundes dels espectadors. Des de les inseguretats fins a la vulnerabilitat, la funció indaga en l'íntim país de la por, en aquesta sensació d'alerta, que pot actuar en els individus com un motor. O no: la por també pot bloquejar qui la sent. Anatomia de la por, obra perfilada a partir d'alguns capítols del llibre homònim de José Antonio Marina, vol donar veu a questa emoció, exposar-la, transitar-la i donar-li forma per convertir-la en una fortalesa. La direcció d'escena, la dramatúrgia i la música les signa Joan Fullana, i Mireia Sans Aleu n'és també directora, coreògrafa i ballarina. A l'escenari hi pujaran els intèrprets Mar Fiol, Pedro Mas, Gypsy Nel·lo i Joan Vila.

Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma. Dissabte 30 de gener a les 20 hores. Diumenge 31 a les 19 hores. 10 euros.

TEATRE

'L'Odissea d'Ulisses Centelles'

Teatre de la Sargantana

L'Odissea d'Ulisses Centelles és una proposta de Teatre de la Sargantana, la línia de teatre infantil d'Iguana Teatre. En clau de comèdia, l'acció se situa en la mar Mediterrània actual. La funció explica als més petits els problemes que avui dia n'ofeguen les aigües. Des del col·lapse per la saturació turística fins a la contaminació, passant pels greus problemes migratoris i la sobreexplotació econòmica. Martina i Rufina són, en aquesta peça, les acompanyants d'Ulisses en un viatge a partir del qual descobriran què ha passat, 3.000 anys després de la travessia de l'Ulisses d'Homer, en aquesta Mediterrània en la qual llavors encara podien sentir-se els cants de les sirenes. Guillem Casals, Kelly Martínez i Marina Nicolau pujaran a l'escenari, dirigits per Pere Fullana. La funció s'emmarca en el cicle Tot i Molt programat per l'Ajuntament de Palma.

Teatre Municipal Catalina Valls (passeig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte 30 de gener a les 18 hores. Diumenge dia 31 a les 12 hores. Preus:de 0 a 24 mesos, 1 euro;fins a 16 anys, anticipada, 6, ia taquilla, 8. Adults: anticipada, 8 euros, i 10 a taquilla.

‘Gàbia-19’

La Marciana

Gàbia-19 és la funció que Aina Zuazaga i Marc Florencio, amb la companya La Marciana, estan preparant. És un espectacle que vol ser un retrat de l’hiperbòlic any 2020, construït durant una residència al Teatre del Mar (Palma). Serà una funció sense diàlegs, apte per a tots els públics. Així, a partir de l’ús de diferents llenguatges i disciplines, com la música i la veu en viu, el circ, les projeccions, el teatre físic i el d’objectes, els intèrprets aniran filant una història sobre un tema que, encara avui, afecta tot el món. Pau Caracuel és qui s’encarrega de la part artística, visual i tècnica de l’obra. Aquest cap de setmana ofereixen una sessió oberta abans de donar per acabat el muntatge.

Teatre del Mar(carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte dia 30 de gener a les 18 hores. 5 euros.

‘Here comes your man’

Tarambana Espectáculos

La companyia de teatre madrilenya Tarambana Espectáculos presenta Here comes your man, una obra crua i dura, que tracta el tema de l’assetjament escolar i que també parla de tot el que l’envolta: la solitud, l’autoestima, el perdó, la identitat. Quantes coses sacrificam de nosaltres mateixos per ser acceptats pels altres? La peça està escrita per Jordi Cadellans, que també n’és el codirector juntament amb Raül Tortosa. Directe i explícit, Here comes your man és un muntatge interpretat pels actors Sergi Cervera i Marc Ribera. Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 30 de gener i diumenge dia 31 a les 19 hores. Entre 6 i 12 euros.

‘Monroe - Lamarr’

TNC - Velvet Events

L’any 1962 hi va haver una trobada secreta entre les actrius Marilyn Monroe i Hedy Lamarr. La primera és mundialment coneguda, i la segona fou una dona que va despuntar com a enginyera gràcies al desenvolupament d’un sistema precursor de la tecnologia wifi actual. Carles Batlle imagina com va ser aquella trobada entre les dues icones, un moment que podria canviar el que va passar durant la Guerra Freda. Laura Conejero, Elisabet Casanovas, David Vert i Eloi Sánchez seran damunt l’escenari. A la direcció, Sergi Belbel.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril s/n). Diumenge 31 de gener a les 18 hores. 20 euros.

MÚSICA

Orquestra Simfònica

‘Contes i fantasies’

L’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) emetrà en línia, i gratuïtament, el concert familiar Contes i fantasies des del teatre Principal de Palma. Ho farà a través dels canals de YouTube de l’Orquestra, el teatre i IB3. Aquest és un concert pensat per iniciar-se en el món de la música clàssica, i inclourà la narració de Miquel Àngel Torrens i la direcció de Pablo Urbina. El programa inclou peces de Ma Mere l’Oye de Maurice Ravel i Pulcinella d’Stravinski.

En línia a Youtube i pàgines web d’IB3, el teatre Principal de Palma i l’OSIB. 30 i 31 de gener a les 20 hores.

ALTRES

Es Baluard Museu

Portes obertes

El Baluard Museu celebra el seu 17è aniversari amb una convidada a la societat a visitar totes les exposicions amb entrada gratuïta durant tot el dia.

Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte 30 de gener de 10 a 20 hores. Gratuït.

Binicodrellet

Portes obertes

Jornada de portes obertes al jaciment de Binicodrellet. L’arqueòleg Ismael Moll i el restaurador Francesc Isbert faran les visites guiades en aquest indret rural d’època romana, on s’han fet, recentment, excavacions i restauracions.

Es Migjorn Gran, jaciment de Binicodrellet. Diumenge, 31 de gener. Tres visites: a les 10, a les 10.30 i a les 11 hores. Per accedir-hi cal inscripció prèvia.

stats