Succés
Cultura 03/04/2023

La UIB anuncia que ha recuperat el quadre desaparegut de Miquel Barceló

Les obres de José María Sicilia, José Manuel Broto i Xavier Mariscal continuen en parador desconegut

ARA Balears
1 min
Obra de Miquel Barceló.

PalmaLa UIB ha anunciat aquest dilluns el retorn del quadre de Miquel Barceló que havia desaparegut. Segons ha informat i ha recollit Europa Press, les obres de José María Sicilia, José Manuel Broto i Xavier Mariscal continuen en parador desconegut.

En aquest sentit, la institució ha informat que presentarà una denúncia per mirar d'aclarir què ha ocorregut.

La feta es va destapar la setmana passada, quan la Universitat va informar de la desaparició de diverses obres d'art que havien estat donades a la institució el 1988, en el marc de la campanya Sa Canova contra Ravenna, per impedir la construcció d'un complex urbanístic per part de l'empresa Ravena a la finca de sa Canova, a la costa artanenca.

Així, va ser Miquel Barceló qui va promoure en aquell moment que un col·lectiu d'artistes donassin una obra original per poder fer cartells i recaptar fons per a la iniciativa. Els artistes que hi varen participar varen ser, a part de Barceló, Antoni Tàpies, Miguel Ángel Campano, José María Sicilia, José Manuel Broto i Xavier Mariscal.

En relació amb els quadres, la institució ha explicat que, mentre que les obres de Campano i Tàpies estan incloses en l'inventari i es troben al centre, de la resta no n'hi ha constància documental.

La UIB també ha explicat que aquest dimarts anunciarà on ha estat localitzada l'obra de Barceló.

stats