Cultura 09/02/2021

Troben una espasa antiga a 17 metres de profunditat a la Cala de Portinatx

Està feta de fusta, pell i metall, i podria ser de l'època medieval

1 min
Troben una espasa antiga a 17 metres de profunditat a la cala de Portinatx

El Consell d'Eivissa ha rebut aquest dimarts una espasa antiga localitzada al port de Portinatx, a Eivissa. L'objecte es trobava a 17 metres de profunditat. Està feta de fusta, metall i pell, i l'ha trobada Alberto Marí, segons ha informat la institució insular.

En una primera inspecció, la troballa podria ser de l'època medieval. De moment l'han duita al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, on serà sotmesa de manera "urgent" a un procés de restauració i dessalació. També serà estudiada per datar-ne més concretament l'antiguitat.

Des de l'administració insular destaquen que Portinatx, situat al municipi de Sant Joan, és un punt “interessant” per a la localització de troballes d'aquesta classe, ja que va ser un lloc “estratègic” per a la navegació de vela, l'intercanvi de mercaderies i un punt clau per la defensa. El Departament d'Educació, Cultura i Patrimoni del Consell Insular d'Eivissa agraeix al particular l'actitud positiva en defensa del patrimoni i també a l'arqueòleg Marcus Hermann.

stats