LABORAL
Cultura 01/07/2016

Els treballadors d'Es Baluard denuncien que el museu fa portes obertes el dia de vaga

Els empleats es concentraran aquest divendres a les 19 hores a l'entrada de l'edifici

Ara Balears
1 min
Imatge de la vaga dels treballadors d'Es Baluard aquest divendres a la tarda.

PalmaEls treballadors de la Fundació Museu Es Baluard fan vaga aquest divendres per reclamar millores salarials, però l'empresa ha decidit fer una jornada de portes obertes, segons denuncia Paco Medrano, delegat sindical al museu. D'aquesta manera es resol el problema de que no hi hagi ningú per vendre i atendre els visitants. Els 19 empleats en vaga es concentraran a les 19 hores a l'entrada de l'edifici.

El representant dels treballadors assegura que l'empresa es nega a negociar i que sense avís previ ha convocat una jornada de portes obertes al museu.

El sindicat UGT ha informat que s'ha tractat d'arribar aquest dimecres "sense èxit" a un acord en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de les Balears que "permetés desconvocar la vaga" que afectarà la recepció, la botiga, el personal tècnic i el de manteniment del museu.

A la retallada dels salaris que es va aplicar als treballadors del museu "amb l'excusa que rebien subvencions de sector públic" se suma la circumstància que "tenen el sou congelat des del 2010", explica el comunicat.

stats